De norske håndballjentene feiret langt ut i de sene morgentimer etter at det søndag kveld ble klart at Norge tok et heroisk EM-gull etter at Danmark ble slått i en meget spennende finale i europamesterskapet. Danmark ble slått 27–25 i finalen i Arena Stozice i den slovenske hovedstaden Ljubljana.

For Bærums Verk-jenta Henny Ella Reistad ble det et stort mesterskap. Ikke bare kunne hun naturlig nok feire EM-gullet, men 23-åringen fra Bærum ble også kåret til mesterskapets mest verdifulle spiller.

VG skriver at det norske EM-laget fikk til sammen 3,6 millioner kroner i bonus fra Norges Håndballforbund. Avisen skriver at hver enkelt spiller får den nette sum av 190.000 kroner for at de reiste hjem med gullet rundt halsen. Det er fordelt på følgende måte, ifølge VG:

* 130.000 kroner for EM-gullet.

* 30.000 for å kvalifisere seg til OL i Paris i 2024.

* 30.000 for at Norge er direkte kvalifisert for EM i 2024.

– Det er så fantastisk etter den OL-kvaliken vi hadde i fjor. Så nervepirrende, sier Henny Reistad, ifølge VG, etter finalen.

Hun sier at den bonusen hun og de andre spillerne fikk, ikke påvirket innsatsen på banen.

– Men vi er selvfølgelig profesjonelle håndballspillere, sier hun.

Møtte familien

På banketten ble det også muligheter til å feire sammen med familien som hadde tatt turen for å se finalen. Både mamma Cathrine Dehli, pappa Ole Reistad og brødrene Petter og Jon hadde tatt turen for å se finalekampen.

Henny Ella Reistad begynte karrieren i Helset, før hun gikk til Stabæk og spilte der i tre sesonger. Etter det dro hun til den norske storklubben Vipers, før hun i 2021 satte kursen for den danske klubben Team Esbjerg.