Gallamiddagen på slottet holdes fredag 17. juni, melder hoffet onsdag. Dette er dagen etter en festmiddag med kulturelle innslag på Deichman Bjørvika i Oslo, som er regjeringens 18-årsgave til prinsessen.

Hennes myndighetsdag var egentlig 21. januar, men ble utsatt på grunn av pandemien. Nå blir det to store feiringer for 18-åringen fra Skaugum i Asker.

– Endelig skal vi feire prinsessens myndighetsdag. Vi feirer samtidig en viktig milepæl i norsk historie, ettersom prinsesse Ingrid Alexandra er vår første kvinnelige tronarving. Jeg er glad for å ønske gjester fra hele landet velkommen, sier statsminister Jonas Gahr Støre.

Til gallamiddagen på slottet er familie, venner og representanter fra det offisielle Norge og organisasjoner invitert. Kongelige gjester fra Europa vil ankomme slottet i løpet av ettermiddagen freda, melder hoffet.

Mangfold

På regjeringens middag på Oslos hovedbibliotek Deichman, vil Stortinget og Høyesterett være representert. Da kommer gjester fra alle samfunnsområder med ulike interesser og livssyn, skriver regjeringen i en pressemelding.

Det er lagt vekt på å invitere unge fra idrett, kulturliv, samfunnsliv, politikk og organisasjonsliv. Til sammen 202 mennesker deltar.

– Dette er mennesker som skal bidra til å skape det landet prinsessen skal være med på å lede inn i fremtiden. De danner et tverrsnitt av dagens Norge. En del av gaven til prinsessen er at hun får feire sammen med dem, sier Støre

Artister og kunstnere som bidrar på festmiddagen, er skuespiller Ina Svenningdal, artisten Delara, Det Norske Jentekor, artisten Eva Weel Skram, forfatter Lars Saabye Christensen, vandreteateret på Akershus og artisten Hkeem.