Pengestøtte til idrett: – Jeg tror ingen vet om dette

FOSSUM: Tone Malm Meinich Hvam, daglig leder i Fossum IF, dekket tre familiers treningsavgifter i fjor. I år har hun ennå ikke fått inn noen søknader, og tviler på at ordningen er spesielt kjent blant foreldre, hverken de som allerede er medlemmer eller de som står på utsiden og ville kunne vurdert et medlemskap om de visste om støtten.

FOSSUM: Tone Malm Meinich Hvam, daglig leder i Fossum IF, dekket tre familiers treningsavgifter i fjor. I år har hun ennå ikke fått inn noen søknader, og tviler på at ordningen er spesielt kjent blant foreldre, hverken de som allerede er medlemmer eller de som står på utsiden og ville kunne vurdert et medlemskap om de visste om støtten. Foto:

Fossum IF vil veldig gjerne at flere får vite at også fattige familiers barn kan delta, men informerer enn så lenge bare litt om støtteordningen.

DEL

BAKGRUNN: Klarer ikke henge med de rike: - Jeg føler at jeg ikke strekker til for barna mine

Tre familier søkte og fikk trene gratis i Fossum IF i fjor.

Så langt i år er ingen søknader kommet inn, melder daglig leder Tone Malm Meinich Hvam.

Pengene dekkes inn av Bærums idrettsråd. Som del av kommunenes kamp mot barnefattigdom er tilgang til fritidsaktiviteter løftet frem som særlig godt egnet til å viske ut forskjeller mellom rike og mindre rike barn, og rabatt på kontingenter er én av ordningene som finnes, men virker lite omtalt.

Fossum IF er en av få idrettsklubber som faktisk nevner denne muligheten på sine nettsider. Det er på sidene til fotballgruppa.

Men særlig mer enn det gjør de ikke for å spre budskapet, forteller Hvam.

Trolig lite kjent mulighet for familier med svak økonomi

– Tror du ordningen er godt kjent?

– Nei, det er den ikke. Jeg tror ingen vet om den, jeg. Jeg tror egentlig de ringer på eget initiativ.

– Dette står på nettsidene deres, men har dere også informert på foreldremøter eller i velkomstskriv at det finnes pengehjelp til foreldre som ikke har mye å rutte med?

– Nei. Fordi etterspørselen ikke har vært så stor.

– Kan det være at etterspørselen ikke har vært stor fordi folk ikke vet om muligheten?

– Ja, og en del av dem som sitter på foreldremøtet er nok heller ikke i målgruppen. De har gjerne allerede betalt både medlemskap og treningsavgift, før de har fått innkalling til foreldremøtet.

Opptatt av kostnadsbildet

– Det er utrolig viktig at dette kommer på agendaen, at man får belyst at det er muligheter for hjelp her i Bærum. Det er blitt veldig dyrt, sier daglig leder Hvam.

I Fossum er kostnadsbildet for foreldrene hele tiden i fokus.

– Det blir lavere med en gang man har dugnad, og med bruk av foreldretrenere.

Dessuten varierer kostnaden mellom idrettene Fossum tilbyr.

– Langrenn er ikke dyrt de første årene, men skiskyting er nesten galimatias.

Stiller ikke krav om dokumentasjon

For familiene som fikk drahjelp i fjor, har det ikke vært krevet dokumentasjon på (dårlig) inntekt.

– Vi har ikke bedt om noe sånt, vi ber bare om en telefon, vi. Vi er veldig opptatt av at alle barn som har lyst til å være med, skal få være med. Vi er jo ganske godt stilt, da, i Bærum kommune. Det er derfor vi ikke stiller så firkantede krav ennå.

Slik formulerer Fossum IFs fotballgruppe seg på sin hjemmeside:

«Familier med svak økonomi kan søke administrasjonen om betalingsutsettelse eller fritak fra avgift. Dette gjøres ved å ta direkte kontakt med administrasjonen (fossumif@fossumif.no). Det er ikke nødvendig å informere trener eller årgangsansvarlig om dette.»

Artikkeltags