HASLUM – KOLSTAD 25–34 (10–16)

– Det er trist at det blir sånn. Vi er her for å gjøre et stykke arbeid, det er mange av de som er her som er avhengige av å få litt lønn. Så kan ikke vi gjøre så mye med det som spillere, vi må ha fokus på det som skjer på banen, sier Vegard Sørlie Tennfjord (28).

Spillernes oktoberlønn ble utbetalt forsinket og Haslum har fått et krav om å tilbakebetale 600.000 kroner i koronastøtte.

– For min del er det ikke krise. Det er sikkert noen det påvirker mer enn andre. Jeg har prøvd å mane til at dette får vi ikke gjort noe med, pengene kommer når de kommer, sier Sørlie Tennfjord og gjentar at spillernes fokus må være å begynne å vinne kamper.

Målvakt, Thomas Langerud Kristoffersen (22), sier han stadig bor i barndomshjemmet.

– Jeg har ikke en eneste utgift, bortsett fra på det jeg surrer bort. Noen av guttene har flyttet ut og er avhengige av pengene, men vi kommer oss gjennom dette.

Søndag kom Haslums seg gjennom det første kvarteret på en solid måte mot serielederne Kolstad. Aleksander Høiness sendte Haslum opp i 5–2 etter syv minutters spill.

Etter 10 minutters spill var det imidlertid balanse i regnskapet og Kolstad utlignet til 5–5. Da det var spilt 16 og et halvt minutt sendte Sander Rønning Kolstad foran 7–8. Deretter var det game over for hjemmelaget, som ikke scoret på ni minutter. Haslums Lasse Sunde Lid sørget for at pauseresultatet var 10–16.

Kampfakta

Haslum 25 (10)

Kolstad 34 (16)

Håndball, eliteserien menn:

Haslum: Thomas Langerud Kristoffersen, Örn Östenberg 2, Matias Landsrød Haug 2, Vegard Sørlie Tennfjord 4, Sigvart Kval, Lasse Sunde Lid 3, Even Haugli, Leopold Mortvedt Nicolaus 4, Kasper Bjanes Iversen 1, Sverre Ottesen, Henrik Johan Bielenberg 1, Aleksander Høiness 2, Anders Teige Bøe 2, Martin Hernes Hovde 1, Erik Nerli, Kristian Gjestrud 3.

Toppscorer Kolstad: Elias Schaaning Thome 7

Dommere: Tommy André Eriksen, Ismet Kvakic

Utvisninger: Haslum 3x2 min., Kolstad 3x2 min.

Tilskuere: 1.015 i Nadderud Arena

Transportetappe

Hjemmelaget åpnet også brukbart i 2. omgang og serielederne rykket ikke ytterligere ifra. Men etter hvert ble andre halvdel av kampen bare en transportetappe.

Midtveis i 2. omgang sto det 19–29. Tempoet i kampen dalte mot slutten. Haslum slapp til flere unggutter og de knappet litt inn på avstanden til topplaget til 24–32.

Da Sigvart Kval reddet Kolstads siste forsøk, endte det 25–34 i Nadderud Arena.

– Den må vinnes

– En kamp som Kolstad i utgangspunktet skal vinne, sier Sørlie Tennfjord.

Han innrømmer at det ikke er gøy å ligge helt i bunnen av eliteserietabellen.

– Samtidig viktig å tenke på at det er ikke disse kampene vi skal vinne., sier Tennfjord og minner om at Haslum nå på rekke og rad møter lag som er rett over dem på tabellen.

Langerud Kristoffersen sier han ikke er stresset.

– Det var jeg for noen uker siden. Men vi hadde en oppløftende kamp mot Elverum, sier han og legger til at deler av Kolstad-kampen var bra.

Neste hjemmekamp er mot Sandnes, som også står med to poeng etter åtte kamper.

– Den må vi vinne, men det må de òg. Jeg håper det kommer litt publikum på den kampen, det hjelper veldig, sier Thomas Langerud Kristoffersen.