Hendelsen skjedde i 15.30-tiden torsdag, på nordsiden av Ikea-bygningen ved personalinngangen i forbindelse med fasadearbeid.

– Dette er en ren ulykke, fastlo politiet på Twitter litt etter kl 18.

Politiet anslår at mannen er falt 8 meter ned fra et stillas.

– En mann fra Danmark er kjørt til Ullevål sykehus med alvorlige hodeskader etter et fall, bekrefter innsatsleder Nicolai Backe-Henden i Oslo politidistrikt.

Etter ulykken jobbet politiet også med å varsle mannens familie i Danmark.

Vitne kan ha sett fallet

Det er satt opp stillas i fire etasjer langs veggen hvor fallulykken skjedde.

– Vi har ett vitne som muligens har sett det som skjedde, opplyser innsatsleder Nicolai Backe-Henden.

Ansatte fra Ikea kom raskt til ulykkesstedet og begynte med førstehjelp. En av de ansatte skal være den personen som så ulykken, ifølge kommunikasjonssjef Jan Christian Thommesen ved Ikea.

– Vi hadde folk på plass umiddelbart, og hadde kommunikasjon med ambulansesentralen, som var raskt på plass, opplyser Thommesen til Budstikka.

Mannen jobbet på stedet for en underentreprenør for Ikea da han falt ned, opplyser politiet. Det er spor på stedet som tyder på at arbeidene foregikk både på taket av bygningen, og på fasadene.

Sperret av

Politiet sperret av området slik at ansatte som kom på jobb måtte finne seg andre veier inn på Ikea.

– Vi etterforsker saken nå med hjelp fra kriminalvakten og ser blant annet på konstruksjonen av stillaset, sier Backe-Henden.

Operasjonsleder Tor Jøkling sier de vil holde kontakt med sykehuset med tanke på å få snakke med mannen.

I stillasets tredje etasje skal en sikringsplanke være borte, og denne ligger på bakken i nærheten av der personen som falt landet.

I 16-tiden kom politiets krimvakt til stedet for å gjøre undersøkelser. Arbeidstilsynet er varslet om ulykken på Slependen.

– Vi er kjent med at politiet er på stedet, og vi vil fredag vurdere hva vi i Arbeidstilsynet skal gjøre med saken, og om vi skal reise ut, sier tilsynsleder Vigdis Tingelstad i Arbeidstilsynet Østfold og Akershus.

Ivaretar medarbeidere

Ledelsen ved Ikea satt torsdag kveld i møter både med politiet, Arbeidstilsynet og de ansatte.

– For oss handler det om å ivareta våre medarbeidere, og få klarhet i hva som har skjedd. Det er viktig nå å bistå Arbeidstilsynet, sier Thommesen.

Som for alle andre har sikkerhet høyeste prioritet, understreker Thommesen.

Politiet opplyser i 18.30-tiden at de har opplysninger om at mannens tilstand skal være noe bedre enn først antatt.

Ved 22-tiden får Budstikka opplyst at skadene ikke skal være livstruende.

Tidligere fallulykker i Asker og Bærum:

14. desember 2018 ble to menn kjørt til sykehus etter at en av dem falt ned fra et syv meter høyt tak på en tennishall på Rykkinn. Den andre ble skadet da han ble truffet av stabelen som falt ned fra taket sammen med den andre personen.

30. juni 2018 ble en person skadet etter en fallulykke på Høvikodden. Personen havnet i vannet, men skadene skal ha skjedd i fallet.

I slutten av januar 2016 omkom en kvinne i midten av 50-årene i en fallulykke på Snarøya. Der skal et gjerde ha gitt etter slik at kvinnen falt ned og døde. Hun hadde store hodeskader.