Skip to main content

Tix sang Norge til finalen

Tix var tydelig fornøyd og lettet i Green Room etter sin opptreden i Rotterdam tirsdag kveld.

Tix var tydelig fornøyd og lettet i Green Room etter sin opptreden i Rotterdam tirsdag kveld.

Foto: NRK

Med englevinger og varemerke-pannebåndet avsluttet Tix semifinalen med nettopp tics – og finalebillett.

– Dette er det største jeg har opplevd. Ferdig. Punktum, sa Tix på direkten i Kveldsnytt tirsdag kveld.

Da hadde han kort tid i forveien sikret Norge plass i lørdagens Eurovision-finale i Rotterdam. Norge ble ropt først opp av de ti landene som gikk videre til finalen.

– Etter å ha jobbet i motbakke helt siden jeg startet med musikk, er hele Norge nå samlet bak meg. Derfor er dette så stort, og denne låten betyr så mye for så mange, sa en rørt Andreas «Tix» Haukeland til NRK.

Han fortalte også om trøbbel under fremføringen i semifinalen. 

– Jeg mistet monitorlyden i øret. Men det gjorde at jeg hørte publikum synge med, sa Tix.

På spørsmål om hva han skal gjøre i finalen, svarte Tix:

– Jeg skal gjøre akkurat det samme som jeg gjorde i kveld. Men jeg pleier å toppe det litt for hver gang, smilte han.

– Jeg har vunnet. Jeg skal få spille låten en gang til i finalen, hvor over 200 millioner mennesker skal se meg formidle budskapet jeg virkelig brenner for. Det er jo ganske bra til å være terningkast 1, sa Tix med et syrlig stikk til anmelderne som slaktet låten hans i forkant av den norske finalen tidligere i år.

Tix' bror, Mathias Haukeland, mener storebroren har stålkontroll.

– Det var så sterkt å se han ta av solbrillene for å vise ticsene sine, og den menneskelige siden av Tix-karakteren. Jeg hadde konstant frysninger, og alt er kjempestort, selvfølgelig. Slik jeg kjenner Andreas, vet jeg at han aldri gjør noe halvhjertet, sa Mathias Haukeland i Green Room etter semifinalen.

– Jeg hadde aldri trodd jeg skulle se broren min stå på Eurovision-scenen, men jeg er utrolig rørt og stolt av å se historien hans bli illustrert på en så fin og gjennomført måte, hvor sceneshowet går så sykt bra sammen med teksten og låta, fortsatte Mathias Haukeland. 

Tix sang Norges Eurovision-bidrag "Fallen Angel" i Rotterdam tirsdag kveld under semifinalen.

Tix sang Norges Eurovision-bidrag "Fallen Angel" i Rotterdam tirsdag kveld under semifinalen.

Foto: NRK

Firer på terningen

Artisten Emelie Hollow, som er med-låtskriver på den engelske versjonen av Tix' låt, forteller at hun er stolt av gjennomføringen i semifinalen.

– Det er helt fantastisk å se hvordan alt har falt på plass og resultert i en så stor, mektig og rørende opptreden. Nå håper jeg det treffer Europa like mye som det treffer meg, sier hun.

VG-anmelder Marius Asp trillet en firer på terningen for Tix.

«Her preges han av nerver, noe som forsurer vokalprestasjonen en smule i starten. Uten å ville forplikte meg til å konsumere verken pannebånd, englevinger eller andre deler av TIX’ sceneantrekk: Stilt opp mot mange av motstanderne i denne første semifinalen, fortjener faktisk «Fallen Angel» en plass i finalen», skriver han.

Også av Dagbladets anmelder fikk TIX en firer.

«Skal TIX' øre for iørefallende og lettfattelige melodier ta oss til finalen? Han lever i alle fall en sangprestasjon og et show som sitter som det skal. Hakket mer overdådig enn det som er typisk for sobre Norge, men det kan fort pirre landene med høyere gjennomsnittstemperatur enn den vi har i Norden», mener anmelderen.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.