Skip to main content

Dette mener anmelderne om Tix i Eurovision-finalen

Tix på scenen i Eurovision-finalen i Rotterdam lørdag kveld.
Tix på scenen i Eurovision-finalen i Rotterdam lørdag kveld.
Foto: REUTERS/Piroschka van de Wouw

Har god tro på godt resultat for Tix. Og Norge klatrer på oddsen for hvem bookmakerne tror vinner.

– En tydelig rørt Andreas, som har fullført jobben. Han er i finalen og nå er det opp til Europa. Dette var nydelig levert av Tix. Jeg tror det er veldig mange som er stolte nå, bra jobba, sa NRK-kommentator Marte Stokstad.

– Det låt akkurat som det skulle, og det er ingen ting jeg føler jeg skulle gjort annerledes. Nå skal jeg gjøre det jeg kan best, bære hele festen i green room, sier Tix, ifølge NRK.

Underveis i finalen, avslørte Tix på sin Instagram-konto at han planla et spesielt stunt i sin opptreden.

Før stemmegivningen er Italia, Frankrike og Malta bookmakernes favoritter til å vinne i Rotterdam. Tix lå på en 14. plass av de 26 bidragene før finalen startet, men klatrer på oddsen etter at alle finalistene har vært på scenen.

VGs anmelder Tor Martin Bøe skriver i sin begrunnelse blant annet at ««Fallen Angel» har både tydeligere og bedre dramaturgi enn det meste av det andre som skjer her i kveld … … Hovedpersonen er betraktelig mindre nervøs i vokalen enn semifinalen, og er smart nok til å ha endret melodilinjene de stedene det kunne gått skeis. Om fortellingen bak har nådd frem til nok av seerne i Europa kan dette fort gå mer enn greit».

Torgrim Øyre i Dagbladet skriver blant annet følgende: «Han synger upåklagelig og gjør akkurat det han har kommet til Nederland for å gjøre, synge med hjertet utenpå englefrakken. Om låten er sterk nok til å måle muskler med resten av gjengen her i kveld gjenstår å se».

Også i tirsdagens semifinale trillet de to anmelderne firer på terningen for Tix. 

Sekser til Frankrike

Av finalebidragene kommer Frankrike best ut hos anmelderne til nå. VGs Tor Martin Bøe trillet en sekser på terningen, mens Torgrim Øyre i Dagbladet stoppet på en femmer.

Låtene til Malta, Russland, Sveits, Island, Bulgaria, Ukraina og Italia fikk også femmere på terningene fra de to anmelderne.

I motsatt ende av skalaen ligger Tyskland og Finland, som fikk hver sin ener.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.