I sommer ble det stjålet blant annet smykker og klokker fra tre boliger på Vettre i Asker. Tyvene slo til på et svært begrenset område i løpet av et drøyt døgn.

Alle innbruddene skjedde på dagtid, men fremgangsmåten har vært ulik. På flere av åstedene kom tyvene seg inn i huset via ulåste dører og vinduer.

Politiet opplyste til Budstikka at de hadde sikret spor fra boligene, i tillegg til bilder av noen mistenkte personer. I TV2-programmet Åsted Norge for et par uker siden var innbruddsraidet på Vettre en av de uløste sakene som ble presentert.

En video som viste to menn ved en bolig endte med at politiet fikk tips om en navngitt rumensk mann. Den 34 år gamle rumenske mannen er nå etterlyst pågripelse.

– Da vi fikk identifisert vedkommende, fant vi også at han var knyttet til et innbrudd i Bærum i juni også, sier Elisabeth Jacobsen ved etterforskningsavdelingen på Asker politistasjon.

Avslørt av eksen

Innbruddsraidet som nå kan være på vei mot oppklaring, er ikke første gang lokale hendelser løses etter å ha blitt kringkastet på TV.

I august 2020 ble en ansatt på Vettre apotek i Asker truet av en mann med våpen til å lete etter sterke smertestillende medikamenter.

Politiets etterforskningsarbeid sto lenge i stampe, men tre måneder etter ranet kom det inn et tips fra 42-åringens ekskjæreste. Hun hadde sett en overvåkningsvideo på TV 2-programmet Åsted Norge. Mannen ble så pågrepet.

I tingretten ble han dømt til åtte måneders fengsel.