Det er jeg vant til, og det lever jeg godt med. At han farer med usannheter og gjør koblinger det ikke er grunnlag for, er verre.

Bakgrunnen for dette innlegget er Anders Skredes innlegg og nyhetsartikkelen Frp-topp knyttet miljøengasjert ungdom til nazipropaganda

På min private Facebook-profil påpekte jeg at barn opp gjennom historien har vært utnyttet i propagandaøyemed. Noe som er et faktum. Jeg koblet dette til de pågående klimademonstrasjonene der toppolitikere og andre kjendiser flokkes rundt den svenske tenåringen Greta Thunberg.

Jeg ser i ettertid at bildebruken kan gi uheldige assosiasjoner, derfor slettet jeg innlegget, og jeg beklager om noen føler at det ga en assosiasjon som ikke var ment.

At Skrede kan få seg til å mene at det var en hatefull ytring å påpeke at barn utnyttes til propagandaformål, får stå for hans regning. Skrede er forøvrig god kompis med Eivind Trædal (MDG), sammen står de bak podcasten «Vi koker kloden», så det er kanskje ikke overraskende om han hisser seg opp og mener at jeg sammenligner Trædals kone, byråd Lan Marie Berg, med Himmler.

Det er kanskje en personlig greie, men det er uansett en rimelig usaklig påstand. Det gjør jeg selvfølgelig ikke. Jeg ser likevel at bildebruken kunne gi uheldige assosiasjoner og at noen ville kunne finne på å gjøre den koblingen Skrede forsøker seg på. Derfor ble innlegget slettet. Det burde ikke vært postet. Jeg beklager om noen følte seg krenket av det.

Venstresiden jager i flokk når noen skal «tas» og jeg må stå i mediestormen. Det skal jeg gjøre. Jeg vil likevel be om at man får med seg at jeg gjorde en vurdering som førte til at jeg slettet innlegget.

Abid Raja (V) om Facebook-posten: – Noe av det drøyeste jeg har sett fra en norsk politiker

Jeg vil presisere at det er flott at ungdom engasjerer seg, både for klimaet og andre saker. Jeg er likevel motstander av at man skal skulke skolen. Vil man redde klimaet bør man komme seg på skolen og tilegne seg mest mulig kunnskap. Skrede er opptatt av ytringsfrihet. Det er bra. Jeg kan forsikre om at jeg ikke vil la meg kneble.

Jeg anbefaler at vi nå senker skuldrene litt og fortsetter å jobbe for demokrati og ytringsfrihet som også Skrede sikkert er tilhenger av. Uten å begå karakterdrap.

Les mer på budstikka.no/debatt

Flere innlegg om klimastreiken:

  • Hvem husker den ene timen ugyldig fravær?

  • Skolestreik for klimaet

    • Fredag 22. mars er det planlagt nasjonal skolestreik for klimaet utenfor Stortinget.
    • Skolestreiken for klimaet ble sparket i gang av den 16 årsgamle klimaaktivisten Greta Thunberg. Hun har siden 2018 streiket utenfor Riksdagen i Sverige hver fredag, med krav om at den svenske regjeringen må senke karbonutslippet i tråd med Parisavtalen.
    • Thunberg har inspirert flere tusen i flere hundre byer til å gjøre det samme og blitt nominert til Nobels fredspris for arbeidet sitt.
    • Natur og Ungdom (NU), Grønn Ungdom og flere enkeltpersoner har tidligere arrangert skolestreiker i hele landet, og de forventer at over 10.000 skoleelever i hele landet vil bli med på streiken 22.