Til tross for en del skyer på himmelen tidlig tirsdag kveld, var det god temperatur i luften. I vannet derimot er det fortsatt langt fra sommerlig. Men det stoppet ikke fem ivrige badere fra å hoppe fra femmeteren på Kadettangen.

– Det var litt kaldt i starten, men så ble det deilig, slår Mikkel Rylandsholm (9) fast etter badet.

Han lot seg ikke stoppe av de rundt 13 gradene i vannet. Sammen med Thea Paulsen (13), Rikke Killingbergtrø (12), Simon Rylandsholm (12) og Rasmus Rylandsholm (9) tok han seg en god dukkert tirsdag ved 18-tiden.

Men selv om de er glade i å bade, så spørs det om det blir så mange flere bad den neste uken.

Kraftig værskifte i vente

Med over 20 grader på det meste både mandag og tirsdag, skulle man nesten tro det var sommeren som begynte å feste grepet. Men det grepet forsvinner raskt igjen.

– Onsdag blir det rundt 15 grader på det meste og torsdag rundt 10. Og i dagene som følger er det ingen tegn til at  temperaturen skal opp igjen med det første, sier statsmeteorolog Ingrid Bentsen hos Meteorologisk institutt.

Det er ingen avansert årsak som ligger til grunn for værskiftet.

– Det er så enkelt som at det er nordavind som kommer. Enkelte steder kan det også komme lokalt nattefrost, avslører hun.

Hun forteller at det også kan komme enkelte regnbyger de neste dagene, men at det kun er snakk om små mengder.

– Det blir ikke mer enn at det fortsatt vil være skogbrannfare, og den kommer nok ikke til å minke den kommende perioden, påpeker meteorologen.

Men skogbrannfare til tross – badebuksen blir nok liggende ubrukt i de fleste skap de neste dagene.

– Det blir nok heller temperaturer som tvinger frem litt varme klær igjen, kommenterer Bentsen.