Selg Varner Arena. Det grepet vil Aps Ivar Granum ta.

Stans velodromen. Det grepet vil MDGs Hanne Lisa Matt ta.

Selges den nye ishallen og blir det stans i velodromen, blir det penger til mye annet, synes å være logikken.

Ingen av forslagene kommer til å få flertall. Det er helt urealistisk. Slike forslag kommer likevel, når Asker møter tøffere økonomiske tider og må utsette alt fra omsorgsboliger og samfunnshus til gangveier og brannstasjon.

Et salg av Varner Arena og en stans i velodromprosjektet i Langenga vil ha uante økonomiske konsekvenser, nesten garantert med negativt fortegn. På denne måten kan Arbeiderpartiet og MDG anklages for å bedrive ren symbolpolitikk, eller som ordfører Lene Conradi sier: Komme med lettvinte løsninger.

Den gjentagende insisteringen fra Ap og MDG handler mest av alt om å synliggjøre at flertallspartiene med Høyre i spissen kunne brukt pengene annerledes.

Hva skal komme først i køen? Samfunnshus på Tofte? Gang- og sykkelvei på Nesøya? Eller utvidet barnehage på Borgen?

Asker kommune står overfor flere år med krevende omstillinger. Kommunedirektør Lars Bjerke skriver rett ut at konsekvensene vil bety dårligere – og i noen tilfeller dyrere – tjenester for innbyggerne i årene som kommer.

For å lette på presset har Bjerke foreslått å skyve på investeringer for 700 millioner kroner. Forslaget omfatter samtlige investeringer hvor det ikke er inngått kontrakt.

Prinsippet er fornuftig, fordi det sikrer en likebehandling av en rekke prosjekter spredt rundt i hele kommunen. Dette under forutsetning av at det ikke er et akutt behov for dem.

Politikernes problem er at dette innebærer noen smertefulle prioriteringer. På listen finner vi for eksempel noen svært viktige hjertesaker for Granum, som ny brannstasjon og rehabilitering av samfunnshuset på Tofte. To saker som Granums hjemsted har kjempet lenge for, men som nødvendigvis ikke betyr mye lenger nord i kommunen.

Skulle årsregnskapet for Asker være lysere enn prognosene nå tilsier, kan det være åpning for å se på noen av de utsatte investeringene på nytt.

Da må det nødvendigvis komme en ny diskusjon om prioriteringene. For hva skal komme først i køen? Samfunnshus på Tofte? Gang- og sykkelvei på Nesøya? Eller utvidet barnehage på Borgen?

Det blir ikke stille rundt dette fremover heller. Men velodromdebatten er i ferd med å gå ut på dato.

Den kommer. Og Varner Arena forblir på kommunens hender.

Les også

«Gratis» velodrom vil koste Asker minst 150 millioner kroner

Les også

Hvem skal gå på skole her?

Om Dag Otter Johansen

Dag Otter Johansen er politisk redaktør i Budstikka. Han er bosatt på Drengsrud i Asker og har vært ansatt i Budstikka siden 1996.

Politisk redaktør har ansvaret for meningsinnholdet i Budstikka, både mediehusets egenproduserte lederartikler og kommentarer, samt eksterne bidrag.

Du kan lese flere kommentarer her.