Samlet seg rundt Dylan og Russland på Et Årsverk

AKTØRER: En Bob Dylan-konsert startet alt for Jan Christian Mollestad (t.v.) og Rune Rafaelsen (t.h.). I midten står Harald Sævareid.

AKTØRER: En Bob Dylan-konsert startet alt for Jan Christian Mollestad (t.v.) og Rune Rafaelsen (t.h.). I midten står Harald Sævareid. Foto:

Nobelprisen til Bob Dylan og forholdet mellom Russland og Norge var blant temaene på årets Et Årsverk på Stabekk.

DEL

– Én gang i året skal dette være det mest spennende stedet å være, sier Jan Christian Mollestad.

Han er en av hovedarrangørene bak festivalen Et Årsverk i Kulturhuset Stabekk kino.

Og programmet spente vidt, fra Kåre Willochs oppsummering av siste 12 måneder og Odd Karsten Tveits beretning om bokskriving i Jerusalem til Ingebrigt Steen Jensens fortelling om sitt forhold til Stabekk og Stabæk.

Møttes på konsert

– Alle steder har folk som er interessante. Et Årsverk baserer seg jo på hva de ulike aktørene har gjort det siste året, forteller Jan Christian Mollestad.

DYLAN-FAN: Bob Dylan dro aldri til Stockholm for å motta Nobels litteraturpris. I stedet leste Jan Erik Vold sin Nobeltale til Dylan på Stabekk.

DYLAN-FAN: Bob Dylan dro aldri til Stockholm for å motta Nobels litteraturpris. I stedet leste Jan Erik Vold sin Nobeltale til Dylan på Stabekk. Foto:

For to av seansene var Bob Dylan sentralt. Først holdt poet og Dylan-fan Jan Erik Vold sin Nobeltale til den amerikanske artisten fordi han ikke kom til Stockholm lørdag for å motta Nobelprisen i litteratur.

BUDSTIKKA MENER: – Vi heier gjerne på de driftige festivalarrangørene

Så snakket lektor og SV-politiker Harald Sævareid med AP-ordfører Rune Rafaelsen i Sør-Varanger kommune om forholdet mellom Norge og Russland, og hvordan det jobbes i Nord-Norge, både sammen med og opp mot naboene i øst.

– Det er faktisk Bob Dylans skyld at jeg er her. Jeg er nemlig over gjennomsnittet interessert i ham, og klarte å sikre meg den siste billetten til en konsert i Oslo. Der ble jeg kontaktet av Jan Christian og invitert hit, forklarer Rafaelsen.

Jagland er ønsket

Han roser varmen og rausheten som møtte ham på Et Årsverk, og sier det absolutt frister å komme tilbake neste år.

Da har også Jan Christian Mollestad en plan om å få en skikkelig storfisk til festivalen. Han er engasjert i en film om Torbjørn Jaglands virke som leder av Europarådet, og har fulgt Jagland på jobb i blant annet Russland.

– Vi har begynt å jobbe med neste års program, og skal jobbe aktivt for å Jagland hit i 2017, sier Mollestad.

Her kan du lese flere kulturnyheter

Artikkeltags