Norge med Andersen på laget vant kombinertstafetten

VANT STAFETTEN: Espen Andersen fra Lommedalen var med på det norske laget som vant stafetten på Lillehammer lørdag. Her fra et tidligere løp. FOTO: ANDRÉ STRØMNES

VANT STAFETTEN: Espen Andersen fra Lommedalen var med på det norske laget som vant stafetten på Lillehammer lørdag. Her fra et tidligere løp. FOTO: ANDRÉ STRØMNES

Av

Lommedølingen Espen Andersen bidro sterkt til at Norge vant kombinertstafetten på Lillehammer lørdag.

DEL

Det norske laget, som besto av Jørgen Graabak, Jarl Magnus Riiber og Jan Schmid i tillegg til Andersen, vant lagkonkurransen etter at ankermann på langrennet, Jørgen Graabak, spurtslo tyske Fabian Riessle.

Etter hoppingen, der Andersen var siste mann ut for Norge, ledet det norske laget med 46 sekunder på tyskerne. Andersen landet på 98 meter i sitt hopp, og økte med det den norske ledelsen over Tyskland. Dette hoppet var nemlig tre meter lengre enn det deres sistemann, Johannes Rydzek, landet på.

LES OGSÅ: Andersen nummer seks i verdenscuprenn

Andre etappe

I langrennet gikk Andersen den andre etappen for Norge. Han ble sendt ut 35 sekunder foran nettopp Rydzek, som regnes som den beste langrennsløperen av de tyske kombinertløperne, følge NTB (gjengitt i Aftenposten).

Rydzek tok inn omtrent halvparten av forspranget, men Andersen kunne like fullt sende Jarl Magnus Riiber ut på tredje etappe med et forsprang på lagene bak.

Tyskerne fikk likevel kontakt på denne etappen, og Graabak og Riessle ble sendt ut samtidig på sisteetappen.

Til slutt endte det altså med en spurt, der Graabak og Norge trakk det lengste strået.

I morgen er det individuell konkurranse på Lillehammer som står på programmet for kombinertløperne.

LES OGSÅ: Slik vil Espen Andersen gjøre kombinert mer sexy

Artikkeltags