– Spesielt Danmark og Frankrike har vært de beste landslagene i verden i det siste. Man får ikke bedre landslagshåndball enn det vi får lov å huse i Nadderud Arena, sier Haslum-trener Tom-Eirik Skarpsno.

5.–8. november spilles Golden League i Bærums nye storstue for håndball. Herrelandslagene til Frankrike, Danmark, Island og Norge kommer.

LES OGSÅ: – Man går for medalje når man spiller for Haslum

– Utrolig flott

– Vi gleder oss mye. Det er utrolig flott at Norges Håndballforbund (NHF) velger å legge et så stort og viktig arrangement til Nadderud Arena, sier daglig leder i Haslum håndball, Jarle Ludviksen.

– Vi ser nok en gang at vi har gjort mye riktig, og at det er blitt et flott anlegg, sier han.

Nadderud Arena kommer til å kunne ta imot i overkant av 2.000 tilskuere under turneringen.

Ludviksen legger ikke skjul på at Haslum kan sitte igjen med en fin økonomisk gevinst etter arrangementet.

– Region Øst og NHF står for turneringen. Så er det vi som skal levere alle mulige andre tjenester rundt. Blir det så fullt som vi håper det blir, så vil vi ha ganske gode inntekter fra kiosksalget. Vi får også en kompensasjon fra Håndballforbundet for det vi gjør for dem, forteller han.

– Det er første gang vi skal spille landskamper i Nadderud Arena. Det er en intim og fin hall med alle fasiliteter, kommenterer Kirsten Birkeland i Håndballforbundet.

LES OGSÅ: Haslum videre i europacupen: - Vi leverer 120 minutter på krabbegir

Mamelund kommer hjem

Erlend Mamelund forlot Haslum rett før sesongstart og reiste til superklubben Kiel i Tyskland. Veteranen har også signalisert at han er klar for landslags-comeback.

I Nadderud Arena vil han blant annet møte kanskje verdens beste spiller, Nikola Karabatic fra Frankrike.

– Han ble kåret til mest verdifulle spiller under Champions Leagues Final Four-sluttspillet i fjor da han spilte for Barcelona. Dette kan bli morsomt. Bedre håndball får du ikke i verden, konstaterer Tom-Eirik Skarpsno.

Håndballforbundet står for billettsalget som starter i dag. Det spilles dobbeltkamper 5., 7. og 8. november.

Tilskuerne får to kamper på samme billett. Det var de danske, franske og norske forbundene som tok initiativ til firenasjonersturneringen. Den ble arrangert første gang i 2012/2013.

LES OGSÅ: – Umulig å konkurrere med fotball, ski og håndball i Norge