Får hente søppel i ti dager til

ALVORLIG: Rådmann Erik Kjeldstadli informerer om den alvorlige situasjonen klokken 14 tirsdag.

ALVORLIG: Rådmann Erik Kjeldstadli informerer om den alvorlige situasjonen klokken 14 tirsdag. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

– Vi må være forberedt på at det kan oppstå problemer med avfallshåndteringen, fastlår rådmann Erik Kjelstadli, etter konkursen i RenoNorden.

DEL

Orienteringen fra rådmannen om konkursen i RenoNorden var det første post på programmet, da formannskapet møtes i rådhuset i Sandvika klokken 14 tirsdag.

–  Kommuneadvokaten ar vært i kontakt med bostyrer, og har fått muntlige opplysninger om at bankene sikrer videre drift de ti neste dagene, sa rådmann Erik Kjeldstadli til politikerne.

Han utelukker altså ikke at det kan oppstå problemer med søppelhentingen "i en kortere tid".

– Renovasjon legger planer for at eventuelle avvik og forsinkelser blir innkjørt så raskt som mulig. Kommunen  sender ut varsel via SMS til innbyggere i de områder hvor det kan bli forsinkelser, sa Kjeldstadli til formannskapet.

BAKGRUNN: Bærums avfallsselskap er konkurs

I det blå

Ved 10-tiden tirsdag ble det formelt åpnet konkurs i RenoNorden, som har vært ansvarlige for renovasjon i Bærum siden mandag 3. april.

I forkant av møtet jobber kommuneledelsen i kulissene for å komme i kontakt med bostyrer i konkursboet, for å komme frem til en løsning som gjør det mulig for ny renovatør å overta søppelbilene RenoNorden har disponert til nå.

–  Vi vet foreløpig ikke når overtakelsen av mannskap og biler kan skje, sa rådmann Kjeldstadli.

LES MER HER: Dette er nøkkelen for å unngå søppelkaos

Dette er en forutsetning i avtalen kommunen har inngått med NordRen AS - selskapet som etter planen skal steppe inn når RenoNorden avvikler driften for godt.

Ville ikke ha debatt

Ordfører Lisbeth Hammer Krog (H) bemerket at det ikke ville bli lagt opp til debatt om saken i formannskapet.

Harald Sævareid (SV) klarte ikke å dy seg:

–   Det er betenkelig at vi har havnet i denne situasjonen. Det er grunn til å stille spørsmål om det er gjort et dårlig arbeid i anbudsprosessen eller om renovasjon er blant tjenestene som ikke egner seg for konkurranseutsetting, sa han.

LES OGSÅ: Nytt avfallsselskap klare til å ta over for RenoNorden

–   Det er helt åpenbart at dette selskapet neppe har gitt markedet informasjon om sin økonomiske tilstand - slik vi burde ha fått - før vi inngikk kontrakten, sa varaordfører Ole Kristian Udnes (H).

–   Dette er en svært beklagelig situasjon, som vi må lære av. Det viktigste nå er at rådmannen holder oss løpende orientert om utviklingen i saken og at avtalen med nytt selskap følges opp

Artikkeltags