Jan Christian Vestre (næringsminister Ap) oste av en voldsom entusiasme under sitt foredrag på Bærum kommunes klimakonferanse på Fornebu 11. oktober. Han vil ha med alle i et felles fokus på klima. Det samme gjaldt Nikolai Astrup fra Høyre.

Et klima som fortsetter å endre seg etter millioner av år. Noe de fleste ikke betviler, men at miljøbevegelsen med regjeringen i spissen ikke lytter til andre oppfatninger, er tragisk.

Uansett hva en gjør i livet bør en ha alle fakta på bordet. Norge som har 0,7 prosent av verdens befolkning, bør hjelpe der det er meningsfylt. Og selvfølgelig i eget land.

Dog bør klimabevegelsen se at elbiler og andre tiltak må vurderes mot en helhetlig produksjon fra a til å. At noen kan forsvare utvinning av råstoff til ytterligere 2,5 millioner elbilbatterier i Norge, skurrer.

I verden er det cirka 1,2-1,6 milliarder kjøretøy. Hva med alle disse? Det er slikt som krever en konsekvensutredning som vurderes mot andre tiltak.

Andre tiltak er det mange av uten at disse er tatt med i vurderinger. Det enkleste er å begrense antall biler ved å stimulere andre transportalternativer. Norske tiltak bør prioriteres til land som virkelig trenger dette.

Tragedien er at verdenssamfunnet forblir ødelagt av kriger, gale kulturer, religion, gale politiske ledere, diktatorer og manglende infrastruktur i altfor mange land.

Det er nok å løse uten at nordmenn må ødelegge sitt eget land på grunn av ensidige tiltak som fremmes av Vestre og andre politikere. Alt diktert av verdens ledende organisasjoner som igjen styres av økonomi.