Ville dyr i Kenya får penger fra avdøde Bærums-ektefeller

I NAIROBI: Advokat Arne Os med representanter for East African Wild Life Society. Bak til høyre står ambassadør Victor Rønneberg, som er fra Bærum.

I NAIROBI: Advokat Arne Os med representanter for East African Wild Life Society. Bak til høyre står ambassadør Victor Rønneberg, som er fra Bærum. Foto:

I testamentet til et Sandvika-ektepar var Kenyas nasjonalparker tilgodesett.

DEL

4 millioner norske kroner ble i mars overrakt East African Wild Life Society. Det skjedde i Kenyas hovedstad Nairobi. Giver var Rosamaria Paasche. Hun og ektemannen Eystein Paasche døde begge i fjor høst.

Rosamaria ble 79 år og Eystein 84 år.

– De var bosatt ved Engervannet ved Sandvika. Begge hadde et sterkt engasjement for dyr, og i særdeleshet afrikanske, sier advokat Arne Os, som fungerte som testamentsfullbyrder.

Tørke-trøbbel

Vesentlige deler av ekteparets verdier ble fordelt med en halvpart på East African Wild Life Society – som jobber med å beskytte Kenyas ville dyr – og en halvpart på SOS. Barnebyer i El Salvador, der Rosamaria Paasche ble født.

Advokat Arne Os sier at 4 millioner kroner er et vesentlig bidrag til Kenyas ville dyr og de rundt 20 nasjonalparkene de lever i.

– I Nairobi, under seremonien, ble det presisert at miljøet er sterkt truet av uttørking og direktiver fra landets myndigheter, sier Os.

Rosamaria Paasche var filolog med hovedfag i spansk og har oversatt blant annet Ibsens samlede verker til spansk. Eystein Paasche var professor i marin biologi. Begge jobbet ved Universitetet i Oslo.

LES MER:

Borgen-skjønnhet poserer med ville dyr

Hun gir alt for Afrika

Artikkeltags