– Det var slitsomt og varmt i dag. De siste ti meterne ble jeg veldig stiv i leggen, sier Lina Svarlien (11) - ankerkvinne for Tyrving 1 i klassen J10-14 under Tyrvingstafetten søndag.

– Ja, det var slitsomt, nikker lagvenninne Maria Damhaug (11) enig.

– Og ned den ene bakken var det en sving som var veldig brå. Den var så brå at det ble vanskelig å klare den skikkelig, fortsetter Maria, som løp tredje etappe.

Til slutt ble laget nummer tre i klasse J10-14.

Bildeserie

Tyrvingstafetten på Kalvøya

Søndagens Tyrvingstafett på Kalvøya bød på strålende vårvær. Og selv om Maria og Lina ikke hadde tenkt til å løpe rett ut i Oslofjorden og bade, trives de to utendørs.

– Jeg vet ikke hvorfor, men det er liksom bedre å løpe utendørs enn inne, smiler Maria.

– Ja, man får vind i håret, og medvind av og til. Det er deilig, ler Lina.

 

LES OGSÅ: Tyrving ble nest beste norske lag i Tiomila

Trives med stafett

Til sammen 53 lag - og dermed 165 løpere - sto til start på søndagens stafett. Tyrving stilte selv med 14 lag i de forskjellige årsklassene, og også Nesøya sto på startstreken - i tillegg til lag fra blant andre Oslo, Nittedal og Sarpsborg.

– Vi har jo hatt en konkurransepause, så det er greit å komme i gang igjen. Jeg synes det er veldig morsomt at de tre første konkurransene denne sesongen, for min del, er stafetter, sier Sigurd Clementsen (16), som løp første etappe for Tyrvings G15-19-lag.

– Det er en god start på sesongen, og jeg liker jo å løpe stafett. Jeg synes det er moro å hevde seg sammen med andre. I friidrett er man jo på et lag, men man konkurrerer på en måte alene. Det gjør jo at stafett, når man er sammen med andre, blir litt ekstra moro, fortsetter Sigurd.

Han løper mest 200- og 400-meter, men klinte til med en etappe på drøye 700 meter på stafetten. Det begynte han å kjenne på like før start.

– Nervene var egentlig helt fine, helt til jeg begynte å varme opp. Da begynte det å komme. Gradvis gikk det opp for meg at jeg skulle løpe 700 meter, som jo er grådig langt.

– Men det gikk greit, ler Sigurd.

Hans Tyrving-lag ble til slutt nummer fire i sin klasse.

Tyrving stakk for øvrig av med seieren i både klassen G10-14, og J15-19.

Les mer om Tyrvingstafetten i tirsdagens UngSport.