Målet til Emil Bohinen (17): Bli bedre enn faren

VIL ETABLERE SEG: Emil Bohinen (t.h.) tror han kan kjempe om en plass blant de elleve som starter sesongen for Stabæk i år. Her fører han ballen forbi Bærums Ola Moe. BEGGE FOTO: EVA GROVEN

VIL ETABLERE SEG: Emil Bohinen (t.h.) tror han kan kjempe om en plass blant de elleve som starter sesongen for Stabæk i år. Her fører han ballen forbi Bærums Ola Moe. BEGGE FOTO: EVA GROVEN

SANDVIKA STADION: Emil Bohinen (17) jobber knallhardt for en plass i førsteelleveren til Stabæk når serien starter.

DEL

Mot Bærum lørdag spilte han samtlige minutter da storebror i kommunen, Stabæk, slo lillebror Bærum 2–1 i en treningskamp på Sandvika stadion. Og unge Bohinen har planer om å bite seg fast på midtbaneplassen på eliteserielaget Stabæk.

– Jeg synes jeg tar steg for steg for hver kamp og hver trening. Det blir bedre og bedre, sier 17-åringen.

Mot Bærum var han mye involvert i spillet, og var med på å bygge opp Stabæks offensive spill.

LES OGSÅ:

16-åring kjemper om Stabæk-kontrakt

Stabæk sikret seg seieren mot Bærum 

Realistisk

– Jeg håper selvfølgelig at jeg klarer å beholde denne plassen her. Målsettingen min er å være i startelleveren når sesongen starter. Jeg mener at det er realistisk, og noe jeg jobber hardt for å få til, sier han.

– Men jeg må helt klart bli bedre på den defensive delen og bli tøffere i kroppen, sier han.

DERFOR SPILTE BÆRUM OG STABÆK:

Vil styrke fotballbåndet mellom Stabæk og Bærum 

Emil Bohinen er sønnen til Lars Bohinen, en av Norges mest sentrale spillere i Drillo-perioden. Han spile 49 landskamper, og spilte for en rekke klubber i inn- og utland.

Han begynte karrieren i Bærum Sportsklubb, og har også vært sportsdirektør i Stabæk. Nå er han hovedtrener i Sandefjord.

Bedre enn pappa

Sønnen legger ikke skjul på at han har ambisjoner om å ha en karriere som faren – og vel så det.

– Målet mitt er jo å bli bedre enn det han var, smiler 17-åringen, vel viten om at jobben frem dit er lang og hard.

LES OGSÅ:

Stabæk vurderer å ta over stafettpinnen 

–Det er mange som sier at vi har en lik måte å spille fotball på. Han hadde jo en offensiv spillestil og likte å ha ballen. Slik er det med meg også. Jeg synes det bare er positivt at jeg blir sammenlignet med ham, sier Emil Bohinen, som har proffkontrakt med Stabæk.

Får skryt

Stabæk slo Bærum 2–1 på Sandvika stadion i det som var Stabæks andre treningskamp for året. Bærum spilte sin første treningskamp i 2017. Stabæk reiser på treningsleir til Malta førstkommende fredag.

– Jeg synes Emil (Bohinen) har vært skikkelig på i det siste, og jeg synes han tar flere steg i riktig retning, selv om det selvfølgelig fortsatt er masse å jobbe med, sier Stabæks assistenttrener, Jan Peder Jalland.

LES OGSÅ:

Henning Hauger sa nei til Stabæk – klar for Strømsgodset 

– Det at de unge spillerne håndterer det fysisk å stå kampene helt ut, er veldig viktig. Det er god trening for dem, sier Jan Peder Jalland.

Et selvmål av Rasmus Isegran sørget for at Stabæk tok ledelsen. Hjemmelaget utlignet på straffe ved Jan Aubert, før Stabæks nyervervelse, Tonny Brockmann, fastsatte sluttresultatet til 2-1.

Artikkeltags