Politiet ble varslet av ambulansetjenesten ved 23.45-tiden. En mann var da funnet skadet i veibanen i en mindre vei i et boligområde på Vettre. Det var ambulansepersonell som først kom til stedet. En beboer skal også ha hjulpet til med å ta vare på mannen, som er i 40-årene.

– Mannen var altså involvert i trafikkulykke på elsparkesykkel. Vi mener at dette er en ren ulykke der mannen var den eneste involverte, forteller politiets operasjonsleder, Tor Grøttum til Budstikka.

Han opplyser at det ikke er mistanke om promillekjøring, og at politiet ikke er kjent med om den skadede mannen brukte hjelm eller ei.

Ingen andre

Helsepersonell på stedet vurderte skadeomfanget til å være alvorlig, og mannen ble bragt til Ullevål sykehus, der han får behandling.

Politiet avhørte vitner på stedet i kjølvannet av ulykken, og konklusjonen er altså at dette er en såkalt singelulykke.

I begynnelsen av august ble en mann i 20-årene alvorlig skadet da han kjørte elsparkesykkel på Bekkestua. Han endte opp på intensivavdelingen på Ullevål sykehus med skader i hodet.

Strengere

Fra og med 15. juli ble nye og strengere regler for bruk av elsparkesykkel gjeldende. Nå er aldersgrensen 12 år, og alle under 15 år er pålagt å kjøre med hjelm.

Reglene kommer som et resultat av mange ulykker under bruk av elsparkesykkel. Også promillegrensen fastsettes i de nye reglene, og det er nå en promille på 0,2 som er gjeldende. Det er den samme grensen som for andre førere av kjøretøyer.