Dette selskapet har ikke flere reserver å tære på

MÅ SATSE NYTT: På grunn av tørken i olje- og gassmarkedet satser Skui-selskapet Ellingsen sterkere også mot andre kundegrupper. Her med en maskin som renser hydraulikkoljer. Administrerende direktør Tina Eines fra Stabekk sammen med salgsdirektør Knut Grønback (t.v.) fra Østerås. Han har jobbet i selskapet fra 2007 og John Fuhre, salgssjef for filter fra Konnerud i Drammen, nyansatt i 2016.

MÅ SATSE NYTT: På grunn av tørken i olje- og gassmarkedet satser Skui-selskapet Ellingsen sterkere også mot andre kundegrupper. Her med en maskin som renser hydraulikkoljer. Administrerende direktør Tina Eines fra Stabekk sammen med salgsdirektør Knut Grønback (t.v.) fra Østerås. Han har jobbet i selskapet fra 2007 og John Fuhre, salgssjef for filter fra Konnerud i Drammen, nyansatt i 2016. Foto:

– Bunnen er nådd. Nå må vi bare komme oss gjennom 2017. Vi har ikke lenger store ordrereserver å tære på, men ser lys i tunnelen.

DEL

Det sier Tina Eines (46) fra Stabekk, administrerende direktør i Ellingsen-gruppen på Skui.

Selskapet er en av de mer kjente underleverandørene i Subsea Valley.

LES OGSÅ: Skal klore seg fast

Paradoksalt år

I 2016 omsatte selskapet for 153 millioner kroner, med et resultat før skatt på 16 millioner kroner.

– Det ble et godt år resultatmessig, men det var samtidig litt paradoksalt. For 2016 var jo kun et år vi tæret på gamle reserver. Det var et veldig tungt år når det gjaldt å få inn nye jobber, sier Eines.

Hun medgir at det å være øverste ansvarlig i vanskelige tider er tøft.

– Det er på mange måter en pedagogisk utfordring. På den siden skal jeg motivere, og kommunisere at det er lys i tunnelen. På den andre siden, må jeg passe på at folk har nok kriseforståelse, sier hun.

LES OGSÅ: Har holdt oljekoken i mer enn 50 år

Ikke flere reserver

I fjor, 2016, hadde selskapet fortsatt større ordrereserver fra de gode tidene i 2013 og 2014 å tære på.

Det vant en betydelig kontrakt på Johan Sverdrup-utbyggingen, der de skulle levere alle de pneumatiske kontrollpanelene som skal styre ventilene på plattformen. De fikk også en større servicekontrakt for Lundin på Edvard Grieg-feltet. Den varte til 2017, med opsjon frem til 2021.

– Vi er nå ferdig med Johan Sverdrup-utbyggingen. Hva gjelder Lundin-oppdraget, er selskapet i dialog om opsjon på forlengelse av den avtalen, sier Eines.

– Situasjonen nå er at vi ikke lenger har store reserver å tære på. Det er småoppdrag vi jobber med her nå, sier Ellingsen-sjefen fra Stabekk.

Skal komme seg gjennom året

Selskapet bestemte på slutten av 2015 at bemanningen skulle reduseres med syv årsverk, på bakgrunn av den langsiktige nedgangsperioden vi så lå foran oss allerede da.

De fleste av disse var lokalisert på Skui.

– Unngår dere ny nedbemanning i  år?

– Vi planlegger ingen ny nedbemanning i år. Vi har som mål å klare oss gjennom dette året. Vi ser lys i tunnelen for 2018 og videre frem, sier Eines.

Selskapet har i dag 31 ansatte på Skui og 13 ansatte på Ågotnes utenfor Bergen. I tillegg har søsterselskape Ellingsen Systems AS seks ansatte i Stavanger.

Historie siden Ekofisk

Ellingsen leverer løsninger innen ventilstyring og instrumentering til offshore, skip og landbasert industri.

Selskapets produktspekter består av aktuatorer, magnetventiler, nivåindikeringsutstyr, reguleringsventiler og instrumentventiler.

Komplette ventilsystemer bygges sammen og testes ved Ellingsens verksted. Her utføres det også maskinering og mekanisk bearbeiding.

Selskapet har vært med på veksten av det som lenge het Engineering Valley, nå Subsea Valley siden Ekofisk ble bekreftet Lille Juleaften 1969. Magnetventiler fra selskapet var eksempelvis ferdig godkjent til utbyggingen av Statfjord B for over 30 år siden.

Bunnen er nådd

Stabekk-kvinnen kom nylig hjem fra oljemessen i Houston.

– Mens alle syntes det så helsvart ut på messen i 2016, var det fleste nå enige om at bunnen er nådd, sier hun.

– Hva er det som får dere til å tro det?

– En del større prosjekter vil etter hvert bli realisert, så som eksempelvis Statoil-prosjektene Johan Sverdrup fase 2 og Johan Castberg samt Njord Upgrade som Kværner nå har fått. Vi håper å kunne levere både ventiler og annet utstyr og tjenester til disse prosjektene, fremholder Eines.

Jobber med nye muligheter

I tillegg jobber selskapet aktivt med nye muligheter.

Helt konkret er selskapet i ferd med å øke satsingen på en maskin de frem til nå ikke har lagt så mye vekt på.

– Det handler om en maskin kalt «Hydrovac» som vi selv har utviklet. Maskinen renser hydraulikk- og smøreoljer for vann og gasser, forlenger levetiden på oljen og reduserer slitasje i systemet. Vi har patent på renseteknologien som benyttes, og maskinen er utviklet av oss og våre ansatte gjennom flere år, forklarer Eines. Og fortsetter:

– Hydraulikkolje benyttes i mange applikasjoner så som kraner, vinsjer, valser og anleggsmaskiner til de mange offshore/marine applikasjoner hvor det benyttes hydraulikk for å styre alt fra ventiler til propeller. Størst suksess har vi hatt mot skipsindustrien på Mørekysten, men vi jobber nå med å selge den inn til et større marked både nasjonalt og internasjonalt, sier hun.

Satsingen på denne maskinen har faktisk ført til økt bemanning. Bemanningen har økt med en person.

Færre konkurrenter

Det tøffe tidene som har vært i olje- og gassbransjen har ført til færre konkurrenter, opplyser Eines.

– Konkurransen er fortsatt knivskarp, men det er færre aktører. Noen har gått dukken, og andre er blitt kjøpt opp, sier direktøren.

– Hva med dere selv? Har mange ønsket å kjøpe dere?

– Det har vært flere henvendelser, ja. Men vi ønsker å eie og drive dette selv, sier Eines.

I år regner selskapet med å omsette for mindre enn i fjor.

– Vi ser ikke vekst før i 2018, sier Eines.

Artikkeltags