Politiet meldte på Twitter klokken 12.45 at nødetatene var på vei til Nærsnes etter funn av en person i vannet ved båthavnen.

Funn på stedet kan ifølge politiet tyde på at personen har falt i vannet fra bryggen. Personen skal ha blitt dratt opp av vannet av forbipasserende. Det ble så igangsatt hjerte- og lungeredning, men livet sto ikke til å redde. Politiet opplyste klokken 13.15 at personen er død.

– Vi mener vi har en id på vedkommende. En båt som eies av samme person ligger i småbåthavna i Nærsnes, ikke langt fra der vedkommende ble funnet flytende i vannet, sier operasjonsleder Per-Ivar Iversen i Oslo politidistrikt til Drammens Tidende.

– Fremstår som ulykke

Klokken 14.19 kan politiet bekrefte at avdøde er en eldre mann som ikke er bosatt i distriktet, men som trolig var der på ferie. Pårørende er varslet.

Båtvrak kan bli liggende i flere måneder

Ifølge politiet fremstår hendelsen som en ulykke. Hvordan personen havnet i vannet er foreløpig uvisst, men ifølge politiet kan det ha skjedd i forbindelse med av- eller påstigning i båten.

– Det er nærliggende å tenke i den retningen, men vi vet jo ikke sikkert, og etterforsker bredt, sier Iversen.

Ifølge innsatsleder fra Oslo politidistrikt, Thomas Broberg, vil politiet se om det foreligger videobevis fra båtplassen.