Skip to main content

Regjeringen utsetter moms på dyre elbiler

Det blir ikke moms fra 2022 for de dyreste av elbilene til Audi.

Det blir ikke moms fra 2022 for de dyreste av elbilene til Audi.

FOTO: OLE BERG-RUSTEN/NTB scanpix

Det blir ikke innført moms på elbiler over 600.000 kr. Fra 2022 må man betale omregistreringsavgift og trafikkforsikring.

Dette foreslår finansminister Trygve Slagsvold Vedum (Sp) i sitt tilleggsbudsjett for 2022.

Den tidligere regjeringen foreslo å innføre moms på dyre elbiler, men dette forslaget er strøket av den nåværende rødgrønne regjeringen.

– En endring av momsavgiftene allerede fra nyttår ville av flere årsaker vært utfordrende. For det første er det ikke ventet at et endelig statsbudsjett vil bli vedtatt før like før jul, noe som ville gitt bransjen svært kort tid på å endre sine systemer, skriver Nettavisen.

Elbilforeningen: – Uforståelig

Elbilforeningen er fornøyd, og veldig lite fornøyd, med regjeringens forslag.

– Elbilforeningen mener det er viktig at momsfritaket for elbiler bevares og at man viderefører forslaget til endringer i engangsavgiften på forurensende ladbare hydrider, sier Christina Bu, generalsekretær i Elbilforeningen. 

Men Bu mener det er helt uforståelig at det skal bli mindre attraktivt for bedrifter å velge elbil for sine ansatte.

– Elbilforeningen er glad for fortsatt momsfritak på elbiler og at man beholder forslaget om skjerpet engangsavgift på forurensende ladbare hybrider. Det er avgjørende for å nå Stortingets mål om helt utslippsfritt nybilsalg i 2025, og en stor seier for oss, legger hun til.

300 millioner til hurtigladere

Regjeringen foreslår også å øke bevilgningene til hurtigladere og grønn omstilling med 300 millioner kroner.

– Vi vil gjøre det enklere å velge klimavennlige transportløsninger og legge til rette for økt utbredelse og bruk av elbil i alle deler av landet, sier klima- og miljøminister Espen Barth Eide (Ap) i en uttalelse.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.