Mystisk grøftefyll på Eiksmarka

Påskepynt: I grøften utenfor huset i Snaret fant barna 11 tomme vodkaflasker som de hengte i treet. Nå går flaskene snart i gjenvinningscontaineren. ALLE FOTO: TRINE JØDAL

Påskepynt: I grøften utenfor huset i Snaret fant barna 11 tomme vodkaflasker som de hengte i treet. Nå går flaskene snart i gjenvinningscontaineren. ALLE FOTO: TRINE JØDAL

Hvorfor slenger noen fra seg tomme vodkaflasker i grøftene på Eiksmarka? Det er vårens snakkis på vellets Facebook-side.

DEL

De finner dem over alt, i grøftekanter langs Ankerveien, Vollsveien, Snaret og Niels Leuchs vei. Det handler om tomme halvflasker. I en vei fant de så mange at barna fikk ideen om å dekorere et påsketre i hagen med dem.

Bildet av treet ble lagt ut på Eiksmarka vels Facebook-side, og i kommentarfeltet kom tips om flere flaskefunn i nærområdet.

– Det begynte med at jeg fant en flaske utenfor hagen vår mens jeg raket. Så begynte ungene å lete etter flere, og på ganske kort tid fant de 11. Alle av samme merke. Det er både trist og underlig. Jeg regner med at bakgrunnen er litt trist, sier Camilla Furuseth Simensen.

Flaskene barna hengte i et tre i hagen, havner snart i flaskecontaineren, legger hun til.

Underlig og trist

– Jeg er litt bekymret, sier Peter Talos.

Han går daglig tur med hunden, og da blir man gjerne ekstra kjent med grøftekantene. Han stusset da han fant hele syv flasker i grøften utenfor eget hus. Det er den siden av veien hvor ingen går, bare kjører bil.

VIN OG SPRIT: Ved busskuret i Niels Leuchs vei ligger 20–30 flasker, de fleste rødvin, men også vodka.

VIN OG SPRIT: Ved busskuret i Niels Leuchs vei ligger 20–30 flasker, de fleste rødvin, men også vodka. Foto:

Vodkaen er et kjent og mye solgt merke på Vinmonopolet.

– Jeg begynte å legge merke til hvor og hvordan flaskene lå, og at det er så mange. Jeg tror det er noen som har et problem, og «kvitter» seg med problemet ut av bilvinduet. Om det er noen som sitter i bilen og drikker, er det absolutt grunn til bekymring. Man får høy promille av en halvflaske brennevin, sier Talos.

LES OGSÅ: Asker-føll nær drept av plastbit

Rydder til 17. mai

Jens-Johan Boysen i Snaret er i hagen da Budstikka kommer forbi.

– Det er merkverdig at det lå så mange like flasker akkurat her. Og de er ikke mine, sier Boysen.

Kurt Bøystad er leder for drift og vedlikehold i kommunens avdeling for vei og trafikk. Han har ikke hørt noe om saken.

– Men vi skal rydde alle veier og grøfter før 17. mai, sier Bøystad.

Artikkeltags