Fire nominert til Hedda-heder

SANDRA KOLSTAD: Er nominert i kategori Beste audiovisuell design for komposisjon til «Songfuglen», For tiden har musikeren sin første rolle som skuespiller. FOTO: SANDRA KOLSTAD

SANDRA KOLSTAD: Er nominert i kategori Beste audiovisuell design for komposisjon til «Songfuglen», For tiden har musikeren sin første rolle som skuespiller. FOTO: SANDRA KOLSTAD

Mye Hedda-heder kan gå til Asker og Bærum-kunstnere i år. Sandra Kolstad, Kjersti Horn, teatergruppen NIE og Henriette Vedel er alle nominert.

DEL

– Jeg er utrolig glad, overveldet og beæret for dette. Hedda er jo Teater-Norges aller største pris. Det er jo en anerkjennelse av arbeidet jeg har gjort, sier Sandra Kolstad fra Eiksmarka. Hun er nominert i kategori beste audiovisuell design for komposisjon til «Songfuglen» av Demian Vitanza etter en bok av Jan Roar Leikvoll. Søndag 18. juni avgjøres om hun blir en av Hedda-pris vinnerne.

– Har aldri jobbet med teatermusikk til et så stort teater før. Og det var spesielt å jobbe med et stykke basert på forfatter Jan Roar Leikvolls bok. Jeg gikk inn i arbeidet med stor ydmykhet. Han var en forfatter som hadde et veldig vakkert musikalsk språk, og han skrev også mye om lyd. Nominasjonen er også en anerkjennelse av hans ord som gjorde det mulig i utgangspunktet for meg å skrive musikken, sier Kolstad som også debuterte skuespiller i år i «Familien som kunne snakke om alt» på Den Nationale Scene.

– Jeg har aldri hatt noen skuespillerdrøm, har fått være nok på scenen som artist. Men Peer Perez Øien som hadde regi på «Songfuglen», og som også har regi på dette stykket, ville ha meg med. Og det har gått veldig bra, jeg har fått fine anmeldelser. Det gir mersmak. men jeg gir meg ikke som musiker. Det er det primære for meg, sier hun. I går slapp hun singelen «Bling, bling, bling», og album kommer 22. september.

LES OGSÅ: – Alle skal være så forferdelig lykkelige

Teater om asylsøkere

Teatergruppen NIE (New International Encounter) med base på Hvalstad er nominert med forestillingen «We come from far, far away» i kategori beste forestilling for ungdom.

NIE: Er nominert for beste forestilling for ungdom, «We come from far, far away» med f.v. Robert Orr, Jean Goubert og Iva Moberg.FOTO: NIE

NIE: Er nominert for beste forestilling for ungdom, «We come from far, far away» med f.v. Robert Orr, Jean Goubert og Iva Moberg.FOTO: NIE

– Helt fantastisk. Vi er så stolte over å være nominert til Hedda-pris for første gang. Etter 16 års arbeid med NIE er dette en flott anerkjennelse av det vi holder på med. Det er også en anerkjennelse av den alvorlige tematikken vi berører i forestillingen. Den er basert på historiene til mindreårige asylsøkere ved mottaket på Hvalstad i Asker, sier Iva Moberg i NIE.

LES OGSÅ: Vil integrere med teater

– Kult og uventet

Henriette Vedel fra Bærums Verk er nominert sammen med Leiv Arne Kjøllmoen i kategori beste scenetekst for tekst til «Sånne som oss».

– Det er veldig kult og uventet å være nominert, jeg er beæret, og det er gøy at de løfter frem en nyskrevet tekst. Og jeg er ekstra glad for at det skjer med dette prosjektet, som jeg har gjort sammen med Leiv Arne. Vi har skrevet dette som en stafett, og det har vært et utrolig lystbetont prosjekt, som jeg håper er starten på et makkerskap, sier hun.

HENRIETTE VEDEL: Er sammen med Leiv Arne Kjøllmoen nominert i kategori beste scenetekst. Her Henriette Vedel t.v. med Hilde Brinchmann og teatersjef Ellen Horn på Riksteatret  da deler av «Folkestyre 2014» ble vist, et stykke Vedel var dramaturg på og som turnerte med Riksteatret. FOTO: TORE GURIBY

HENRIETTE VEDEL: Er sammen med Leiv Arne Kjøllmoen nominert i kategori beste scenetekst. Her Henriette Vedel t.v. med Hilde Brinchmann og teatersjef Ellen Horn på Riksteatret da deler av «Folkestyre 2014» ble vist, et stykke Vedel var dramaturg på og som turnerte med Riksteatret. FOTO: TORE GURIBY

Kjersti Horn fra Ringstabekk er nominert i kategori beste regi for regien på «Kaos er nabo til Gud».

– Det er veldig hyggelig å være nominert. Og det som er spesielt med denne forestillingen er at den er del to av en trilogi, og vi har vært det samme teamet på begge. Så her burde hele laget vært nominert. Forestillingen er også veldig populær, selger bra med billetter, samtidig som den er kunstnerisk avansert. Ofte hevdes det at folk ikke liker slike stykker, så gøy at det er feil. Det gir håp for menneskeheten, sier hun.

Artikkeltags