Skip to main content

Moren: – Johanne var et sterkt etterlengtet og høyt elsket barn

Johanne Zhangjia Ihle-Hansen på fjelltur rett før hun ble drept. Stebroren Philip Manshaus (21) er siktet for drapet. I en pressemelding skriver hennes mor: «Det første bildet er fra vår siste fjelltur, hvor vi kom hjem fredag kveld, mindre enn ett døgn etter er hun ikke mer.»

Foto: Privat

Den drepte Johanne Zhangjia Ihle-Hansens (17) mor har sendt ut pressemelding, via sin bistandsadvokat Elisabeth Hagen.

I pressemeldingen står det at Johannes mor ønsker sine tanker og opplysninger formidlet til pressen:

«Vi er uendelig takknemlige for den varme, omtanke og omsorg vi er blitt vist i de vanskelige dagene som har gått.

Det som Johannes nære venner har sagt og skrevet om henne har vært så viktig for oss og har varmet særlig. Det har vært uendelig godt å få vite at Johanne har betydd mye også for andre enn meg og oss. 

Johanne kom til meg og oss 9 måneder gammel som et sterkt etterlengtet og høyt elsket barn.

Johanne trivdes bedre bak kamera enn foran, men vi har to bilder vi ønsker å dele med dere. Det første bildet er fra vår siste fjelltur, hvor vi kom hjem fredag kveld, mindre enn ett døgn etter er hun ikke mer.

Det andre bildet vi vil vise dere er en mer oppstaset Johanne, det var også Johanne.

Vi har først nå vært i stand til å starte prosessen med Johannes begravelse. Seremonien vil skje fra Haslum krematorium, store kapell, den 4. september. Det blir en livssynsåpen seremoni.

Seremonien blir åpen for alle som har behov for og ønske om å dele denne dagen med oss og med Johanne. Vi ønsker dere velkomne.

Johanne Zhangjia Ihle-Hansen, som ble drept i sitt hjem på Eiksmarka. Hun ble funnet død lørdag 10. august. Johanne ble 17 år gammel.

Foto: Privat

Al-Noor moskeen og det muslimske samfunnet er velkomne. Jeg og vi ønsker å rette en stor takk til dere i Al-Noor-moskeen som forhindret at flere ble påført slik sorg og smerte vi har.

Vi vet at Johanne som den kloke, gode og reflekterte jenta hun var, ville ha vært enig i våre valg med seremonien.

Vi ønsker en god dialog med pressen via Jølstad begravelsesbyrå for å finne ut hvordan også dere kan bidra til at det blir en verdig dag, og vi vil komme tilbake til mer informasjon om seremonien.»

Siktede i saken, 21 år gamle Philip Manshaus, er under observasjon av sakkyndige, som vil kunne hjelpe politiet med å fastslå hans tilregnelighet, samt evnenivå.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.