Skip to main content

Første skoledag startet med minnestund for Johanne (17)

Sandvika videregående skole hadde tirsdag minnestund for Johanne Zhangjia Ihle-Hansen (17).

Foto: Trine Jødal

Første skoledag på Sandvika videregående skole ble en fin dag for elever, lærere og gjester, på tross av at en av elevene manglet.

Johanne Z. Ihle-Hansens plass i andre klasse i Medier og kommunikasjon var tom, og de 60 andre som begynte sammen med henne på denne linjen i fjor var først på dagen samlet til en minnestund.

– Minnestunden ble en viktig og verdig samling for de 60 medelevene og andre inviterte, forteller rektor Ann Hege Wilsbeck Jerve til Budstikka.

Gjester fra moskeen

Til sted var også fylkesordfører og ordfører, pluss fem gjester fra Al-Noor-moskeen, inkludert deres imam. Minnestunden, som var lukket, ble startet med fin musikk i et pyntet rom.

Rektor holdt tale der hun blant annet viste til kondolanseprotokollen.

– Jeg har lest i kondolanseprotokollen og blir ydmyk over å se hvor fint dere og andre skriver. Mange har fortalt at hun var en flott venn, en som brydde seg; som var rettferdig, inkluderende, morsom, ambisiøs, en liten forfatterspire og glad i å spille strategispill Jeg er blitt fortalt at hun var glad i dyr og mennesker; at hun også var en hestejente.

Vennskap for evigheten

En venninne skrev i protokollen at Johanne nå er blitt en engel, og at vennskapet vil vare inn i evigheten.

– Jeg tror at all denne energien, de varme tankene og hjertene dere sender er symbolet for hvordan vi skal være for hverandre. La oss håpe at Johannes tragiske bortgang kan hjelpe oss i å vise mer respekt, toleranse og kjærlighet for hverandre i tidene som kommer, sa rektor.

– Representanten fra Al-Noor-moskeen holdt også en fin minnetale. Minnestunden ble en viktig del av skolestarten for mange. Det fikk jeg også tilbakemeldinger på fra de andre som var der, sier rektor.

Johannes kontaktlærer bidro også med et sterkt, selvskrevet dikt.

Etter minnestunden fikk medelevene snakke videre med helsepersonell.

Samtidig på skolen denne dagen ble blant annet 350 nye Sandvika-elever tatt imot i VK1.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.