Gir revy-overskudd til jenteskole

REVYGAVE: Revysjefene Bastian Sørensen (18) og Anna Liv Magelssen Fegth (18) gir 30.000 kroner til Prosperity Girl High School i Sierra Leone. Alton Bendu, som har vært med på å starte jenteskolen, tar imot.

REVYGAVE: Revysjefene Bastian Sørensen (18) og Anna Liv Magelssen Fegth (18) gir 30.000 kroner til Prosperity Girl High School i Sierra Leone. Alton Bendu, som har vært med på å starte jenteskolen, tar imot. Foto:

Overskuddet fra årets Eikeli-revy ble på rekordhøye 30.000 kroner. Pengene gis til en jenteskole i Sierra Leone.

DEL

Skolerevyen til Eikeli-elevene – «Plan B» – trakk så stort publikum at overskuddet aldri har vært høyere: Hele 30.000 kroner kan revyfolket slå i bordet med.

Og i motsetning til hovedpersonen i revyen, Inge N. Plan, har elevene det helt klart hva pengene skal brukes til: Prosperity Girl High School i Sierra Leone.

LES MER OM: Prosperity Girl High School (ekstern lenke)

– Pengegaven betyr utrolig mye. For 2–300 kroner kan vi betale for skolegangen til ett barn et helt år der, forteller Alton Bendu, som kommer fra Sierra Leone, men bor i Bærum. Han var med på å starte opp Prosperity-skolen, der jenter kan få undervisning og bo på pensjonat.

– De trenger pengene mer

– Disse jentene trenger pengene mye mer enn oss, sier revysjef Anna Liv Magelssen Fegth (18).

LES OGSÅ: Nesbru-elever jubler over revy i pluss

Eikeli har i flere år sendt sine Operasjon Dagsverk-penger til Prosperity-skolen. I tillegg kommer penger for vaffelsalg og panting av plasker, Årets overføring var på 184.000 kroner.

LES OGSÅ: Fraværet i videregående skole har gått ned med en tredel

– Det er ekstra hyggelig at revyoverskuddet ble så stort når pengene går til en god sak. Vi gjør jo alt med revyen selv, så vi har ikke så høye utgifter, sier Fegth.

I påsken reiser syv Eikeli-elever for å besøke skolen i Sierra Leone.

LES FLERE ANMELDELSER AV ÅREST SKOLEREVYER:

Artikkeltags