Egner Granerud lå på 10. plass etter første omgang, men med et svev på 132 meter i finaleomgangen hoppet han seg opp til en 9. plass i Nyttårshopprennet i tyske Garmisch-Partenkirchen tirsdag ettermiddag.

Dermed ble han beste nordmann i det tradisjonsrike rennet.

– Granerud leverer igjen og er bestemann, det er gledelig, sa landslagstrener Alexander Stöckl til NRK etter rennet.

Japanske Ryoyu Kobayashi vant konkurransen, som var det andre rennet i Den tysk-østerrikske hoppuken, knappe 1,9 poeng foran hjemmehåpet Markus Eisenbichler. Dawid Kubacki fra Polen ble nummer tre.

Hevet seg etter nedtur

9. plassen var en opptur for Egner Granerud, som ikke kvalifiserte seg til det første rennet, som gikk i Oberstdorf på søndag.

LES OGSÅ: Tung start på hoppuka for Egner Granerud

– Dette viser hvordan denne sporten her er. Det er dette som gjør det så morsomt, for man kan ha sånne nedturer og sånne oppturer med så kort tid mellom, sa Egner Granerud til NRKs reporter etter konkurransen.

– Jeg er ganske glad og fornøyd nå, fortsatte han.

LES OGSÅ: Egner Granerud liker at Hoppuken har blitt en vane

Landsmannen Andreas Stjernen fulgte på plassen bak, kun 0,1 poeng bak Egner Granerud.

Tangerte karrierebeste

Egner Graneruds resultat i Olympiabakken i Garmisch-Partenkirchen er ikke bare hans beste prestasjon i Hoppuken noensinne, det er også en tangering av hans nest beste verdenscupresultat i karrieren.

Han ble nummer ni også i Zakopane i slutten av januar i fjor, et resultat han deretter kopierte i russiske Nizhny Tagil for nøyaktig en måned siden.

22-åringens foreløpig beste resultat i verdenscupen er en 5. plass fra Engelberg i 2017.

I tirsdagens renn landet Egner Granerud på 127 meter i første omgang, og han vant dermed duellen mot polske Stefan Hula, som landet elleve meter lenger opp i bakken. Hoppet holdt som sagt til en 10. plass etter at alle hopperne hadde satt utfor én gang.

– Det kjentes veldig tungt ut i forhold til de siste treningshoppene. Det er mer trekk bakfra, så man må virkelig gjøre jobben selv i dag, sa Egner Granerud til NRK etter førstehoppet sitt.

– Men jeg ser på resultatlista at jeg har gjort mye riktig, for det er ikke så ofte jeg er så høyt opp. Jeg er fornøyd, fortsatte en ærlig Egner Granerud.

I andre omgang rykket som kjent Egner-Granerud opp til 9. plass.

Gleder seg til neste renn

Hoppuken fortsetter i Bergiselbakken i Innsbruck på fredag. Kvalifiseringen går førstkommende torsdag.

– Jeg tror det er en bakke som kan passe meg bra, sa Egner Granerud til NRK etter rennet.

LES OGSÅ: Hopphåpet Halvor (22)

De øvrige nordmennene havnet et stykke ned på resultatlistene i Nyttårshopprennet. Anders Fannemel ble nummer 14, Robert Johansson nummer 19, Johann André Forfang nummer 24 og Robin Pedersen nummer 30.

Daniel André Tande kvalifiserte seg ikke til finalen.