«Hei, og gratulere. No har du muligheita te å få din egen nordlending i kjellarn, på loftet eller i lavvoen i hagen». Slik innledet 27-åringen annonsen med. Etter det har han hatt nok med å svare telefoner.

– Jeg har fått masse tilbud. Jeg telte over før i dag, og da var det ca. 50 seriøse henvendelser, men det har kommet noen etter det også, sier Egil Olav Kristoffersen på telefon til Budstikka.

Ingen joik og røkelse

Det var iTromsø som var først ute med saken om nordlendingen som nå søker bolig i Asker eller Bærum i forbindelse med en ny jobb på Elkjøp på Slependen. I annonsen forteller han at han er den beste leieboeren man kan ha. «Såpass voksen e æ blitt no at æ e mykkje godt slutta å være ute å joike på lørdagskveldan, og vil heller holde mæ heime rundt eia bål, så kan ungdommen stå førr det å være drekkfeldig. Røkelse og anna myrra klare æ mæ uten, så det blir ikkje nokka røykebu der æ blir boannes, førr å sei det sånn», skriver han i annonsen.

– Jeg hadde jo et håp om at folk ville gidde å trykke på den. I vanlige annonser står det som regel bare standard ting. Jeg tror folk synes det er artig, sier Kristoffersen.

Her kan du lese hele annonsen til Egil  Olav (artikkelen fortsetter under annonsen)

 

– Jeg brukte alle stereotyper jeg kunne finne på nordlendinger, og tydeligvis har det gått hjem hos folk der nede, sier han til iTromsø.

Blant annet tilbyr 27-åringen å betale husleia i fersk torsk.

«Æ ønske mæ helst et heim med et soverom og grei standard, og kan se mæ villig å betale opp tel ca. 730 kg torsk i måneden. Eller 12.000 kr førr de som foretrekke norske riksdaler»

Vil på visning

Det er en kjent sak at humor på Finn.no har vært en god taktikk, men responsen har likevel vær i overkant av det Tromsøværingen hadde forventet seg

– Det ble litt mer enn jeg hadde sett for meg, og jeg har litt dårlig samvittighet for at jeg ikke har fått svart alle ennå.

1. juni begynner han i en lederstilling hos Elkjøp på Slependen, og slik det ser ut nå, så skal han nok klare å få tak over hodet innen den tid.

– Jeg har ikke klart å gå gjennom alle tilbudene ennå. Jeg vil ikke ha noe usett, så jeg ønsker å avtale visning slik at jeg kan velge den leiligheten som passer meg best. Jeg ønsker å ha noe som ligger nærmest mulig jobben, avslutter han.