Det skriver E24 onsdag ettermiddag.

Ifølge kjededirektør i Skeidar Karl Ekornes planlegger selskapet å gi beskjed til de ansatte neste uke.

– Vi opplever en relativt kraftig nedgang i markedsomsetning i januar og tilpasser kostnadene til situasjonen, sier han til E24.

I Asker og Bærum har møbelgiganten butikk på Holmen i Asker. Hvor mange ansatte som vil bli berørt der og andre steder er foreløpig uvisst.

– Jeg har ikke noen tall. Det er store variasjoner innad i kjeden. Det er en pågående vurdering. Konklusjonen på antall og hvem det gjelder blir i slutten av neste uke, sier Ekornes og fortsetter:

– Det er bemanning i varehus det dreier seg om, og som vurderes opp mot omsetningsnivå, sier Ekornes.

E24 har forsøkt å komme i kontakt med konserntillitsvalgt i møbelkjeden, men får opplyst av tidligere konserntillitsvalgt at kjeden ikke har noen som fungerer i rollen.

2,9 millioner i lønn

Den tidligere Stabæk-spilleren Martin Andresen er konsernsjef i møbelkjeden Skeidar som fjerde generasjon i familien. I 2020 sto han oppført med en formue på 145 millioner og 2,5 millioner kroner i skatt. I fjor høst solgte han Nesøya-villaen for 45 millioner kroner og meldte flytting til Kypros.

I selskapets siste årsregnskap for 2021 fikk Skeidar et resultat på 90,9 millioner kroner før skatt. Møbelkonsernet tok ut halvparten av overskuddet i utbytte. Det betyr flere titall millioner kroner til konsernsjef og storeier Martin Andresen, som også fikk 2,9 millioner kroner i lønn.

Skeidar føyer seg inn i en rekke med selskaper som har varslet nedbemanninger. Tirsdag kom nyheten om at Fornebu-selskapet Telenor fjerner 200 ansatte.