– Det er mannskap på vei for å få vekk vannet. I tillegg må pumpesystemet etterses, så veien blir nok fortsatt stengt en stund, sier trafikkoperatør Hilde Bjørnstad hos Veitrafikksentralen (VTS) klokken 18.35 torsdag kveld.

Da hadde E16-tunnelen mellom Isi og avkjøringen til Rykkinn vært sperret for trafikk i retning Vøyenenga og Sandvika siden klokka 17. Det var skiltet omkjøring.

– Man må være tålmodig på dager som dette. Det er nok å gjøre for de mannskapene som er ute og kjører fra vanndam til vanndam. De prioriterer de største veiene først, men jobber så fort de kan – slik at ingen veier er stengt lengre enn nødvendig, sier Bjørnstad.

Bildeserie

Se bildene fra uværet her

Klokken 20.30 er en slamsugebil i full sving med å gjøre veien farbar igjen, og VTS regner med at det ikke vil ta altfor lang tid før veien er åpen igjen for fri ferdsel.

Klokken 21.43 twitret VTS at E16 gjennom Skuitunnelen var åpen i begge retninger igjen.

LES FLERE SAKER OM UVÆRET:

Steiner raste ut i Brynsveien 

Stillheten derpå

Brann i enebolig på Hofstad slukket - ny brann på Tanum

Lynet slo ned i tre og flerret det opp 

Slo ned i tre

Torsdag har det i flere omganger vært et voldsomt uvær over Asker og Bærum, med både kraftige regnskyll, lyn og torden. Hos Meteorologisk institutt venter de flere kraftige torden- og regnbyger utover ettermiddagen og kvelden.

– Nå ved lunsjtider er det mange lynnedslag over Asker, og det kan nok dukke opp flere slike utover dagen, sia statsmeteorolog John Smits i Meteorologisk institutt torsdag morgen.

I Åstadveien på Billingstad slo lynet ned i et tre, noe som resulterte i at barken ble skrellet av, og et stort hull i bakken ved siden av treet. Isabel Arkvik Quiroga hadde hjemmekontor og satt og jobbet da det smalt.

– Det var som om noen slapp en bombe. Lyset og strømmen gikk, og så begynte alarmen å ule. Det var veldig ubehagelig, sier Arkvik Quiroga fra Billingstad, som gikk bort til vinduet for å se.

– Da så jeg at store biter av treet lå over alt. Det var et skremmende syn, fortsetter hun.

SKJEDDE OGSÅ TORSDAG KVELD: Politiet nedringt av meldinger om slagsmål

Lynet satte en effektiv stopper for hjemmekontoret, og også lunsjen til Billingstad-kvinnen.

– På kjøkkenet er det rå bacon. Det var meningen at det skulle være lunsjen min, sier hun og smiler.

 

Fire OBS-varsler

Sammen med Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE) er de tilsammen fire OBS-varsler ute:

  • Kraftige regnbyger
  • Flomfare
  • Jordskredfare
  • Svært kraftige regnbyger

– Det verste gir seg nok til kvelden, men det danner seg fort flere torden- og regnbyger utover ettermiddagen. Dette kan gi kratige regnbyger, men de varer ikke så lenge. Dette kan gjøre at deneringen kan slite med ta unna alt vannet enkelte steder, og som følge av det kan det bli trafikale utfordringer flere steder, forteller Smits.

Allerede torsdag morgen var Bekkestutunnelen stengt en periode på grunn av mye vann.

Følg lynnedslagene direkte her

Styrker beredskapen

Flere husstander i Borgen-området i Asker skal også ha mistet strømmen en periode ved 10.30-tiden.

– Klokken 10.47 slo det ned på Borgen, som medførte at 1.499 kunder mistet strømmen. Fortsatt er det 110 kunder som er uten strøm, men de andre har fått strømmen tilbake, sier Morten Schau , kommunikasjonssjef i Hafslund Nett.

– Vi har bemannet opp kraftig og har folk ute, så vi er godt rustet, fortsetter Schau.

– Dere regner med at det blir en hektisk dag?

– Vi frykter det. Meteorologene har varslet at det store trøkket kommer i ettermiddag, avslutter han.

Her kan du lese flere nyheter i hendelsesloggen