Skip to main content

Politiet: – Kan du la bilen stå, gjør det

MYE SNØ: Vegtrafikksentralen opplyser at alt tilgjengelig mannskap er ute for å brøyte veiene tirsdag.

Store snømengder skaper utfordringer i trafikken tirsdag morgen. Politiet og Veitrafikksentralen oppfordrer til å la bilen stå.

Alt tilgjengelig brøytemannskap har vært ute natt til tirsdag, og vil fortsette å brøyte utover morgenkvisten tirsdag. Men det pågående snøfallet gjør at det stedvis kan være mye snø i veibanen.

Vegtrafikksentralen melder om krevende kjøreforhold, det samme gjør politiet.

– Vi har allerede fått melding om flere vogntog som står fast rundt om i hele politidistriktet, forteller politiets operasjonsleder Christian Krohn Engeseth.

LES OGSÅ: Busser i grøfta skaper kaos

– Har du muligheten til å la bilen stå, så gjør det, sier trafikkoperatør Tone Sorken hos Vegtrafikksentralen (VTS).

– Dersom du absolutt må ut på veien gjelder det å kjøre etter forholdene, holde avstand og fjerne all snø fra bilen slik at det ikke kommer susende fremover ved oppbremsing eller blåser på andre biler, fortsetter Sorken.

Politiet oppfordrer også bilførere til å være bevisst på å rydde bilen for snø før de kjører.

– Skrap ruter, og fjern også snø fra taket, som vil kunne rase ned og blokkere all sikt gjennom frontruten ved en oppbremsing, sier operasjonsleder Vidar Pedersen i Oslo politidistrikt.

Hun forteller at alt tilgjengelig mannskap er ute og brøyter, og at de kjører rutene sine kontinuerlig utover dagen.

  • For løpende oppdatering av trafikk og føre, klikk her.

På Twitter melder Bærum kommune følgende: "Alt av mannskap er ute og brøyter. Det har blitt brøytet kontinuerlig siden kl. 01 i natt og det vil brøytes så lenge det trengs. Det kan være glatt under snøen, men vi kan ikke strø før det har sluttet å snø".

Havnet oppå rundkjøring

I Asker og Bærum har politiet fått melding om kun ett trafikkuhell før klokken 07, på E16 på Vøyenenga.

– Han som ringte inn fortalte at det sto en bil oppå en snøhaug oppå en rundkjøring, 1,5 meter over bakken. Årsaken til at bilen havnet der, er uviss, men føreren har muligens hatt litt sto fart, opplyser Krohn Engeseth.

Føreren ble ikke skadet, men blir anmeldt for §3 i vegtrafikkloven og politiet vil vurdere førerkortbeslag. I paragrafen heter det at en skal «ferdes hensynsfullt og være aktpågivende og varsom så det ikke kan oppstå fare eller voldes skade og slik at annen trafikk ikke unødig blir hindret eller forstyrret».

LES OGSÅ: Kan måtte hanskes med opp mot 40 cm snø  

– La bilen stå

Operasjonslederen har en klar oppfordring til de skal på jobb eller andre ærender tirsdag morgen.

– Kan man la bilen stå, så gjør det. Men dersom man må ut å kjøre, så sørg for god avstand, kjør etter forholdene og beregn god tid, er rådet.

I kollektivtrafikken meldes det også om utfordringer. Både Ruter og Bane NOR melder at snømengdene gjør at reisende må forvente forsinkelser.

Veitrafikksentralen har ikke oppdatert trafikktelling tilgjengelig, men trafikkoperatør Tone Sorken forteller at hun ikke har en følelse av at det er færre biler enn normalt på E18 fra Asker inn mot Oslo.

– Det kan nok være at man har en følelse av at det er færre biler på E18 enn vanlig fordi det hele tiden går sakte fremover i dag, i stedet for rykk og napp-kjøring som er vanligvis, sier hun.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.