Skip to main content

Nedslående resultat i kollektivfeltkontroll – 15 bøtelagt for ulovlig kjøring

MANGE TATT: Totalt fikk 15 bilførere forenklet forelegg for ulovlig kjøring i kollektivfeltet på E18 på Blommenholm onsdag morgen. Bildet er fra en lik kontroll mandag.

Onsdag morgen fikk mange en ekstra regning å betale etter at politiet avholdt kontroll på E18 på Blommenholm.

Trafikkorpset i Oslo politidistrikt tok oppstilling, 11 tatt da politiet kontrollerte kollektivfeltet på E18, i kontrollommen på Blommenholm onsdag morgen, ikke langt fra det gamle Motorpool-bygget.

Kontrollen varte i rundt én time helt frem til klokken 9 da forbudet mot å kjøre i kollektivfeltet for elbiler med kun én person i bilen opphører.

– Totalt fikk 15 bilførere forenklet forelegg for ulovlig kjøring. Av disse var 14 elbiler med kun én person i bilen, mens den siste var fossilbil i kollektivfeltet. Én av de som kjørte ulovlig, fikk også gebyr for mobilbruk under kjøring, forteller politioverbetjent Finn Erik Grønli i Trafikkoprset i Oslo politidistrikt.

Forelegget for å kjøre ulovlig i kollektivfeltet er på 5.500 kroner. For å bli tatt for mobilbruk under kjøring, må man ut med 1.700 kroner i tillegg til to prikker på førerkortet.

– Han som fikk forelegg for både ulovlig kjøring og mobilbruk, fikk ikke noe kvantumsrabatt, for å si det sånn, slår Grønli fast.

– Nedslående

Han synes resultatet av dagens kontroll var nedslående.

– Det er for mange som blir tatt. Det er ikke noen endring siden mandag. Det er litt sløvt av førerne, men det har med holdninger å gjøre. Myndighetene har laget noen regler, og de må man rette seg etter, mener politioverbetjenten.

Les flere nyheter i hendelsesloggen.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.