Skip to main content

Lange køer på E18 begge retninger

Slik så det ut på E18 ved Høvik mandag. Trafikken er tilbake i hverdagen etter en lengre pandemipause.

Slik så det ut på E18 ved Høvik mandag. Trafikken er tilbake i hverdagen etter en lengre pandemipause. 

FOTO: KARL BRAANAAS

Stengt Oslofjordtunnel, kjøretøystans og bilkortesje kan være medvirkende årsaker til at det går tregt på E18 denne onsdagen. 

Mandag kunne Budstikka melde at hverdagstrafikken er tilbake, etter et lengre opphold. I regnværet onsdag ettermiddag tar det 55 minutter å komme seg fra Skøyen til Asker, mens det motsatt vei tar over en halvtime. 

Det uten at det er noen større ulykker som kan forklare forsinkelsene. 

– Det var en ulykke tidligere i dag som er ryddet opp i Oslo, samt en kjøretøystans i Svartdalstunnelen. Akkurat nå er det en kortesje med veteranbiler på E18 ved Bygdøy, forteller operasjonsleder Cathrine Sylju. 

Stengt tunnel

Stengningen av Oslofjordtunnelen kan også være en medvirkende årsak. Oslofjordtunnelen skal etter planen være stengt frem til 17. august, rapporterer Statens vegvesen på sine nettsider. Tunnelen er stengt på grunn av skader som oppsto da en semitrailer begynte å brenne 2. august.

– Stengingen kan gi noe mer tungtrafikk gjennom Oslo. Samtidig er disse sjåførene flinke til å velge andre reisetider enn akkurat i rushet, uttalte Kjetil Aae i Statens vegvesen tidligere denne uken.

Han forklarte også at folk bør belage seg på kø fra klokken 15 til 18 fremover på hverdagen, særlig mandager. Rushtrafikken stilnet under pandemien, men kom tilbake like før sommerferien. 

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.