Skip to main content

Her er hverdagstrafikken tilbake på E18

Slik så det ut på E18 rett øst for Sandvika i 16-tiden mandag.

Slik så det ut på E18 rett øst for Sandvika i 16-tiden mandag. 

FOTO: KARL BRAANAAS

Tett trafikk og forsinkelser i begge retninger preget E18 gjennom Asker og Bærum mandag ettermiddag. 

Det var nesten en halv times forsinkelse fra Skøyen til Asker på E18 i 16.30-tiden, ifølge Statens vegvesens nettside reisetider.no.

Motsatt vei, inngående fra Asker til Skøyen, var det 17 minutters forsinkelse.

At trafikken gikk saktere enn normalt skyldes ikke ulykker eller hendelser. Nils Aae, trafikkoperatør i Statens vegvesen, forklarer at det rett og slett er flere biler på veien enn på lenge.

– Det er første dag etter ferien for mange. Dermed er mange bilister på vei hjem fra jobb. Det vi ser i ettermiddag er vanlig rushtrafikk, sier Aae - altså slik vi var vant med før pandemien slo til.

Han mener folk bør belage seg på kø fra klokken 15 til 18 fremover på hverdagene. Særlig utsatt er mandager.

– Første dag etter helgen pleier det være mer ettermiddagsrush enn andre dager, sier Aae.

Ut av hjemmekontor

Rushtrafikken stilnet under pandemien, men kom tilbake like før sommerferien, forteller Aae.

– Da vendte flere fysisk tilbake til jobben etter å ha vært på hjemmekontor. Mange foretrakk å reise med egen bil, ikke kollektivtransport, sier Aae, som mener reisemønsteret er nokså likt nå like etter ferien.

– Blir det forsinkelser på E18 når Oslofjordtunnelen er stengt?

– Stengingen kan gi noe mer tungtrafikk gjennom Oslo. Samtidig er disse sjåførene flinke til å velge andre reisetider enn akkurat i rushet, sier Aae.

Oslofjordtunnelen skal etter planen være stengt frem til 17. august, rapporterer Statens vegvesen på sine nettsider. Tunnelen er stengt på grunn av skader som oppsto da en semitrailer begynte å brenne 2. august. 

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.