Skip to main content

Byrådet i Oslo: E18 vestover kan ikke gjennomføres

E18 ved Ramstadsletta 

Foto: KNUT BJERKE

På dagen tre uker siden Viken-flertallet sa klart nei til dagens E18-planer, gjorde Oslos byråd det samme.

Det rødgrønne byrådet i Oslo legger tirsdag frem sin byrådsplattform tirsdag formiddag. Blant annet skriver byrådet i sin plattform at «store veiprosjekter som E18 Vestkorridoren og E6 Oslo øst ikke kan gjennomføres». 

Byrådet – som er et samarbeid mellom Arbeiderpartiet, MDG og SV – vil ifølge plattformen heller jobbe for strakstiltak på disse strekningene som kan redusere støy og forurensning umiddelbart. De skriver i plattformen at dette er tiltak «som redusert trafikk, bedre støyskjerming, lavere fartsgrense og planting av flere trær.»

Viken-nei

Nyheten fra Oslo-byrådet kommer på dagen tre uker at det nye Viken-flertallet sa et klart nei til dagens planer om ny E18 gjennom Asker og Bærum. 

Det ble Bærums-ordfører Lisbeth Hammer Krog mektig provosert av. 

Det nye byrådet har lagt frem ti løfter frem mot 2030, såkalte «Osloløfter», der nr. tre går på nettopp trafikk og kollektivtilbud: «I Oslo skal vi være en utslippsfri by med ren luft, bedre og billigere kollektivtilbud, flere sykkelveier og bærekraftig mat, hvor det enklere å leve grønt i hverdagen.» 

300 millioner mer skal settes av for å få folk til å velge mer miljøvennlig: 

– Vi sier også nei til store motorveier som E18 og E6, fordi det vil øke trafikken og utslippene, sa Lan Marie Berg (MDG) på pressekonferansen ifølge nrk.no. 

Berg sa at de vil kutte prisene på enkeltbilletter på buss og T-bane med 20 prosent. Også familierabatten vil utvides. Alt i samarbeid med storfylket Viken, ifølge nrk.no. 

Støtte fra MDG Bærum

Gruppeleder i MDG Bærum, Hans Rugset, støtter den nye byrådsplattformen til Oslo, men innrømmer at han enda ikke har fått sett på detaljene i den. 

– Den nye byrådsplattformen er en kraftfull og historisk satsing på reduksjon av klimagasser og bedre miljø i Oslo-området. Den vil også få stor betydning for oss i Bærum. Vi støtter hovedtrekkene i plattformen fullt ut, men har ikke fått satt oss ordentlig inn i detaljene ennå, forteller Rugset.

MDG Bærum har ikke hatt direkte kontakt med MDG Oslo om byrådsplattformen som i dag ble lagt frem, men at de ikke er overrasket over planene.

– Vi har hele tiden nevnt at E18 prosjektet må nedskaleres. Vi er ikke imot å videreutvikle veien i en mer miljøvennlig retning, men vi ønsker ingen kapasitetsutvidelse.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.