Skip to main content

Inviterer til E16-åpning – med varme klær

Arbeidet med Bjørnegårdtunnelen startet i 2015. Nå er den ferdig. Da blir det fest for folket. Byggeleder Anne-Lise Gillebo (til venstre) og prosjektleder May Bente Hiim Sindre er fornøyd med resultatet.

Foto: Karl Braanaas

Statens vegvesen erklærer E16 mellom Sandvika og Wøyen for ferdig.

I den forbindelse inviterer Vegvesenet til åpningsfest, i den nybygde Bjørnegårdtunnelen.

– Alle er velkommen til å feire denne store dagen, heter det i en pressemelding fra Vegvesenet-prosjektet «E16 Sandvika–Skaret».

Festen blir tirsdag 8. oktober fra kl. 15–16.30. Du har dermed sjansen til å bli en av de første inn i den splitter nye tunnelen; biltrafikken får først grønt lys grytidlig om morgenen etter. Vegvesenet ber deg ta med varme klær fordi feiringen foregår inni fjellet.

Anne-Lise Gillebo, byggeleder for Bjørnegårdtunnelen, forsikret for kort tid siden at alt i tunnelen er på stell, og at kun testing pluss en skikkelig vask gjenstår.

– Tunnelen er nå klar fra prosjektets side sa Gillebo i kjølvannet av en omfattende øvelse der brannvesenet sto overfor en krevende oppgave.

Nødetatene holdt nylig en stor øvelse i den nye Bjørnegårdtunnelen.

Foto: Karl Braanaas

Nye lokalveier

Bjørnegårdtunnelens sørgående løp ble åpnet for trafikk for ett år siden, og trafikk i begge retninger har hittil brukt dette ene løpet. Det blir det altså slutt på om kort tid, når også det nordgående løpet tas i bruk. Tunnelen er 2,3 km lang.

Hele strekningen Sandvika–Wøyen er 3,5 km lang. Som en del av prosjektet skal det også bygges lokalveier i Sandvika. Dette arbeidet er i gang og vil være ferdig sommeren 2021.

Neste E16-etappe som står for tur, er Bjørum–Skaret ved Sollihøgda. Også denne strekningen skal bli firefeltsvei. Byggestart er imidlertid utsatt og er nå satt til høsten 2020, fordi den nedre delen av traseen skal tegnes om. Strekningen er 8,4 km lang.

Den 5 km lange strekningen mellom Wøyen og Bjørum, inkludert de to tunnelene Brennetunnelen og Skuitunnelen, er for lengst ferdig bygget og åpnet i 2009.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.