Skip to main content

Nabojubel for E134-nyheter

Lene Conradi er glad for å få på plass en viktig E134-brikke.

Lene Conradi er glad for å få på plass en viktig E134-brikke. 

Foto: KARL BRAANAAS

Samferdselsdepartementet har gitt grønt lys for utredning av Viker-alternativet på E134 mellom Lier og Asker. Det utløser ordfører-jubel i begge kommunene.

For en tid tilbake ble ordførerne i Lier og Asker enige om at de skulle inngå et nærere samarbeid om videre planprosess, for å sikre en god dialog mellom kommunene.

Målet har vært å fjerne flest mulig hindre av veien, for å sikre god fremdrift i planprosessen for E134 Dagslett – E18.

Ordførerne tok på denne bakgrunn initiativ til et felles møte med samferdselsdepartementet for å avklare blant annet betydningen av hva rammen på 3,8 milliarder kroner vil si for den videre planprosessen.

The «missing link»

Både Asker og Lier har vært tydelige på at de ønsker at Viker-alternativet, som går i tunnel fra Dagslett via Reistad til Viker, skal være en av traseen som skal vurderes i planprosessen for ny E134 som skal koble Oslofjordtunnelen sammen med E18. 

Statens vegvesen har så langt sagt nei til dette.

Tirsdag ble møtet mellom departementet, Statens vegvesen og de to kommunene holdt på digital flate, og her ble gladnyheten fra regjeringen om at de ikke vil fremme innsigelse mot Viker sluppet.

– Dette er en gledens dag for alle som er opptatt av å få på plass «the missing link» i Oslofjordforbindelsen snarest mulig, forklarer Lene Conradi.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.