Skip to main content

Vurderer å påby alle hundeeiere å plukke opp møkk

Nå kan alle hundeeiere i Asker bli pålagt å gjøre dette, selv om det kanskje burde være unødvendig å regulere dette gjennom en egen forskrift.

Foto: TRINE JØDAL

Kommunesammenslåingen har ført til at den eksisterende forskriften om hundehold kan bli gjeldende også i Røyken og Hurum.

Også hundene, og deres eiere, ble innbyggere i ny kommune 1. januar. De to tidligere kommunene lengst sør på halvøya har ikke hatt noe eget regelverk for hundehold, og det har den nye kommunens administrasjon nå tenkt å gjøre noe med.

Det mest sannsynlige er at «gamle» Askers forskrift videreføres. Det melder kommunen selv på sin hjemmeside. Dermed ender det altså – trolig – med at alle hundeeiere i den nye kommunen eksplisitt pålegges å plukke opp møkk etter hunden, vel å merke i tettbygd strøk.

Strengere

Forskriften pålegger dessuten hundeeierne strengere regler for båndtvang enn det som følger av hundeloven. For eksempel er det båndtvang til og med 20. september i skogsområder der bufe beiter. 

Normalt er det båndtvang til og med 20. august, og dette er regulert gjennom hundeloven. Det er altså hundeloven hundeeiere i Røyken og Hurum har forholdt seg til.

I Bærum er det egne regler for hundehold på Lilløya og Storøya, og i Nansenparken, Storøykilen naturreservat, Koksabukta naturreservat, Triungsvann naturreservat og Kolsås-Dælivann landskapsvernområde. I Bærums del av Vestmarka er det dessuten båndtvang til og med 20. september av hensyn til beitedyr.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.