Skip to main content

Petter ble teipet og dumpet i en elv – nå har politiet henlagt saken

Hunden Petter har fått et nytt hjem i Rygge hos Mette Mørkved og Jan Erik Pedersen.

Hunden Petter har fått et nytt hjem i Rygge hos Mette Mørkved og Jan Erik Pedersen.

Foto: TRINE JØDAL

I desember ble hunden Petter funnet klynkende og hjelpeløst forlatt i en bekk. Nå har politiet henlagt saken, mens Petter har fått seg nytt, permanent hjem.

I begynnelsen av desember i fjor ble hunden, som da het Kita, men i dag har fått navnet Petter, funnet med sammenteipede bein i en plastpose dumpet i en bekk ved Bondivann.

Det var et samboerpar fra Borgen som var ute og gikk tur som fant hunden etter at de hørte pipelyder.

– Det er åpenbart at noen har prøvd å ta livet av den, fastslo operasjonsleder Gjermund Stokkli hos politiet da den ble funnet.

Dermed startet politiet etterforskning i håp om å finne ut hvem som hadde dumpet Petter. Hundens eier ble sporet opp og avhørt i saken.

Politiet fant også flere gjenstander i området der hunden var forlatt.

– En spritflaske og en saks som ble funnet like ved ble sendt inn til analyse for å se om vi kunne få DNA-treff eller finne fingeravtrykk. Det samme ble gjort med teipen som var rundt beina på hunden og halsbåndet. Vi fikk imidlertid ikke noen treff i disse analysene, forteller politioverbetjent og etterforsker ved Asker politistasjon, Elisabeth Jacobsen.

Petter hadde synlige merker rundt beina i flere uker etter å ha blitt teipet sammen og dumpet i en bekk ved Bondivann i desember.

Petter hadde synlige merker rundt beina i flere uker etter å ha blitt teipet sammen og dumpet i en bekk ved Bondivann i desember.

Foto: TRINE JØDAL

Klarer ikke å bevise

Hun legger til at politiet har avhørt både hundens eier og vitner i saken, i tillegg til å ha gjort flere undersøkelser på stedet der hunden ble funnet. Blant annet ble det gjort sammenligninger av ulike typer teip for å finne ut hvilken som var brukt.

– Men dette viste seg å være en vanlig type lagerteip som vi ikke kunne knytte direkte til eieren, opplyser etterforskeren.

Til tross for arbeidet som ble lagt ned, ble det denne uken besluttet at saken henlegges etter å ha blitt vurdert av en jurist.

– Det er fordi det er en teoretisk mulighet for at andre enn eieren kan ha gjort det. Saken er derfor henlagt på grunn av bevisets stilling, forklarer Jacobsen.

Hun understreker at politiet har brukt mye tid på saken.

– Noen vil nok mene at vi har gått en del ut over vanlig tidsbruk i å etterforske denne saken. Men det viktigste er nå at hunden har fått et nytt og trygt hjem, mener Jacobsen.

Kom til hektene

Etter at Petter ble funnet forkommen i bekken, ble han kjørt til Veterinærhøgskolen i Oslo der han mottok behandling i flere dager. Da han responderte bra på behandlingen og etter hvert kviknet til, ble han omplassert i et midlertidig fosterhjem i regi av Solplassen, et omplassering- og hvilehjem for eierløse hunder, utenfor Moss.

Mandag denne uken kom den endelige bekreftelsen fra Mattilsynet om at Petter ikke skal tilbake til sin opprinnelige eier, men får bli permanent i hjemmet der han har vært omplassert i siden januar.

– Det går bra med han nå, men det har vært en del usikkerhet rundt om han skulle tilbake til sin opprinnelige eier. Bekreftelsen på at han ikke skal det kom mandag, og det er vi veldig lettet over, sier Mette Mørkved ved Solplassen.

Hun forteller at Petter, som blir 2 år i år, var engstelig og redd for nye mennesker i tillegg til at han ikke var særlig renslig da han kom til Solplassen etter mishandlingen. De siste månedene har han fått mye omsorg og blitt tryggere.

– Hva synes du om at saken nå er henlagt hos politiet?

– Det synes jeg er veldig synd og trist. Det er skuffende at saker som dette ikke ender med en dom. Det er viktig at de som står bak slike handlinger får en kraftig reaksjon, det er dessverre altfor mange slike saker, sier Mørkved.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.