Skip to main content

Mener denne duen ble pint i hjel

Organisasjonen Fugleadvokatene retter kritikk mot Bane Nor etter at denne fuglen ble funnet død på Asker stasjon. Fugleadvokatene mener den har lidd en sakte død.

Foto: PRIVAT

Dyrevernsorganisasjon retter sterk kritikk mot Bane Nor og anti-due-løsningen på Asker stasjon.

Det er organisasjonen Fugleadvokatene som mener Bane Nor er skyldig i mishandling av duer. Det er et ferskt eksempel fra Asker stasjon som får organisasjonen til å reise bust.

Fugleadvokatene ble torsdag kontaktet av en person som observerte en død due, som var blitt fanget i det Agnieszka Pysz kaller en piggtråd-lignende installasjon. Pysz er nestleder i Fugleadvokatene.

– Duen har vært utsatt for enorme lidelser. Den har kjempet og kjempet for å komme seg løs, men har til slutt måttet gi opp kampen, forteller hun.

Metallspisser

Pysz sier at de kjenner til andre lignende tilfeller fra Asker stasjon og Sandvika stasjon, samt andre stasjoner i Oslo-området.

Det er Bane Nors duesikring – lange metallspisser montert tett i tett – som organisasjonen vil til livs. Piggene er montert for å forhindre at byduene slår seg til permanent oppunder tak og på skilt. Også metalltråder med pigger på er montert visse steder. 

Jørgen Nordhagen er driftssjef i Bane Nor Eiendom. Han gjør det klart at tiltakene mot duer på stasjonene er kommet for å bli.

– Duemøkk der hvor folk ferdes og oppholder seg, er et stort problem. Vi får jevnlig klager på det. Og det er vi nødt til å følge opp. Duemøkk er dessuten forbundet med sykdomsfare, forteller Nordhagen.

– Mating et problem

Han mener Fugleadvokatene, som han kjenner til fra flere henvendelser med kritikk, kunne ha brukt tid og krefter på å sørge for at duene blir matet på andre steder enn akkurat stasjonsområdene.

– I dag er det enkeltpersoner som fôrer duene på stasjonene, og da vil jo selvsagt duene oppholde seg der. Finn andre steder som er bedre for duene å oppholde seg, oppfordrer Nordhagen, som understreker at Bane Nor ikke går inn for å skade duer.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.