Skip to main content

Lagde påskekrim med ponni i hovedrollen

Ponnien Bender er etterforsker i påskekrimen fra Dikemark rideklubb. Fra venstre: Camille Borgen, Astri Urdal, Eline Sæbø, Emeli Lundstrøm

Ponnien Bender er etterforsker i påskekrimen fra Dikemark rideklubb. Fra venstre: Camille Borgen, Astri Urdal, Eline Sæbø, Emeli Lundstrøm

Foto: Richard Sveaas Dale

På Dikemark har medlemmer av Dikemark rideklubb brukt karantenen på å lage påskekrim. Hvem spiller hovedpersonen? En ponni, så klart. 

Siden 12. mars har rideskolen på Dikemark i Asker vært stengt. Daglig leder i Dikemark rideklubb, Hilde Moufflet, forteller at rideskolen aldri har vært stengt i en måned tidligere, hvis man ser bort fra sommerferien. 

For å gjøre klubben litt levende nå som de har holdt stengt, fikk en liten gruppe jenter i oppdrag å finne på noe. Da ble det påskekrim. 

Hvor er Nelly? 

Nelly, en av stallens ponnier, har forsvunnet, og det er ponnien Bender som tar på seg jobben om å finne ut hva som har skjedd. 

Se første episode av «Dikekrimen» i videovinduet under. Resten av episodene kan ses her.

Det er flere jenter fra stallen som har vært med på å filme. Camille Borgen og Astri Margrete Vik Urdal eier begge hester som holder til i stallen på Dikemark, og de har begge lært å ri ved Dikemark rideklubb sin rideskole. Over videosamtaler på Microsoft Teams har de to redigert «Dikekrimen». 

Bender, også kjent som Sherlock Holmes, tar saken i egne hender når Nelly forsvinner.

Bender, også kjent som Sherlock Holmes, tar saken i egne hender når Nelly forsvinner. 

Foto: Richard Sveaas Dale

– Vi tenkte at det var en god ide å lage noe som handlet om hestene, siden det er så mange som ikke får se skolehestene. Da er det koselig å få se dem gjennom videoer som har litt humor og spenning, sier Borgen. 

Gode tilbakemeldinger

Videoene har blitt lagt ut på rideklubbens Facebook-side, hvor over 1000 personer har sett på Dikekrimen. 

– Det er veldig mange flere enn vi trodde kom til å se den. Det er mennesker fra hele landet som har sendt inn meldinger og lurt på hvor rideskolen ligger, så dette har blitt stort. Det er gøy, sier Borgen. 

Hilde Moufflet er også storfornøyd med den lille krimserien. 

– Jeg visste ikke hvordan det ville bli, men det har vært veldig gøy å se på det de har laget. Vi har fått masse gode tilbakemeldinger, sier hun smilende. 

Timevis med redigering

Borgen går førsteåret på medier og kommunikasjon på videregående, og tok seg derfor av redigeringen. Vik Urdal var moralsk støttespiller over videosamtaler på Microsoft Teams. 

– Vi må jo følge koronareglene, sier Vik Urdal. 

Hun har gjort store deler av filmingen, og forteller at ponnien Bender, som spiller Sherlock Holmes, har fått gå fritt for å undersøke forskjellige rom under deler av innspillingen.

– Det er ikke så ofte han får gå helt fritt, så det var en morsom opplevelse, sier hun mens hun ler. 

Borgen forklarer at prosjektet har tatt rundt åtte timer hver dag i en uke. 

– Det har tatt veldig mye tid, men det er bare gøy. Det har vært veldig deilig å ha noe å gjøre midt i karantenen, forklarer hun.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.