Skip to main content

Fant død sel i fjæra

Denne selen ble funnet i fjæra i Asker lørdag formiddag.Foto: FOTO: SOLVEIG AGDESTEIN

Solveig Agdestein fant en død sel i fjæra nedenfor turstien mellom Hvalstrand og Leangbukta. 

– Jeg gikk tur der med noen hunder i går formiddag, forteller Agdestein.

– Den var ca. 70 centimeter lang, så jeg tror det var en selunge, legger hun til.

Agdestein tok kontakt med en hun kjenner som er opp–synsmann, og ba ham ringe Viltnemnda. Like etter ble selen fjernet.

Ifølge Viltnemndas mann er dette den tredje døde selen han har på et par år, men han presiserer at det nødvendigvis ikke er noe unormalt. 

Solveig Agdestein håper man kan finne ut av hvorfor selen døde.

– Det er klart at det er trist fordi vi vet ikke hvorfor den er død. Hvis det er forurensning, er det tragisk. Men hvis ikke, er det jo bare naturens gang, avslutter hun.

– Meld ifra

For noen år siden ble det funnet et par døde seler i Østfold. Da sa Tor Olav Aas, seksjonsleder for Mattilsynet i Østfold, dette til Fredrikstad Blad:

–  Vi har kanskje fått en eller to meldinger den siste måneden. Det er jo ikke unormalt at seler dør, så vi har ingen grunn til å tro at det er en ny epidemi på gang, sa Aas, som oppfordret folk til å si ifra til Mattilsynet.

– Meld gjerne fra til oss, hvis man finner flere døde seler. Da kan vi hente dem og sende selene til obduksjon for å finne dødsårsaken, men en død sel er ikke nok til at vi gjør det.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.