Kun ett døgn før bygningsrådet i Asker skulle behandle planen for Drengsrud sendte Asker Skiklubb et brev til alle politikerne i kommunestyret.

Her truer Skiklubben med å bryte samarbeidet med kommunen dersom planen blir vedtatt slik den er fremlagt.

LES OGSÅ: Skiklubben kan nekte å forlate Føyka

Årelange forhandlinger

I årevis har det vært forhandlet om det store jordet på Drengsrud. Planen som skal behandles innebærer en friidrettsbane med tribuner, fire fotballbaner og klubbhus til skiklubben. Den inneholder også et boligfelt og en urnelund.

«Hvis forslaget er hva Asker kommune vil for Drengsrud idrettspark, ser vi det videre samarbeidet som utfordrende», skriver skiklubbens formann Didrik Hafenbrädl brevet til politikerne.

– Jeg synes det ligger en liten trussel i det, og synes det er leit at de velger å gå ut på denne måten, sa bygningsrådets leder Nina Ekren Holmen (H) til Budstikka i forkant av gårsdagens møte.

Men da saken ble behandlet i går, ble truslene fra Skiklubben ikke nevnt og forslaget fra rådmannen ble enstemmig vedtatt.

LES OGSÅ: Skal bruke over milliarden på idrettsanlegg

 

– Veldig spennende

Møtet ble innledet med en presentasjon av Drengsrud-planen.

– Det er fantastiske muligheter som ligger her, var Ekren Holmens spontane reaksjon etter presentasjonen. Hun understreket tydelig at Asker Skiklubb har vært involvert i prosessen hele veien, med mange møter underveis.

– Jeg er sikker på at vi finner gode løsninger rundt boligfeltet, sier Ekren Holmen.

Også Solav Abbas (Ap) støttet planene.

– Dette er veldig spennende, sa Abbas. Hun mener politikerne ikke kan ta hensyn til at noen mener de har fått for lite areal.

– Planen er tuftet på mange års samarbeid, og skal være til glede og gagn for idretten og Askers befolkning ellers. Det må være en avveining mellom flere hensyn, selv om det i hovedsak blir flotte arealer til idretten, sier Ekren Holmen.

Dette er Drengsrud-reguleringen

  • Drengsrudjordet er utpekt som erstatningsområde for Asker Skiklubb i forbindelse med byutvikling av Føyka i sentrum.
  • Alle klubbens aktiviteter unntatt fotballstadion skal flyttes.
  • Planprogrammet ble vedtatt av bygningsrådet i februar 2015, og la føringer for reguleringsplanen for idrettspark, opplevelsespark, boligområde og urnelund.
  • Opplevelsesparken ble siden tatt ut av planen, og skal reguleres til LNF-område.
  • Områdereguleringen ble første gang behandlet i bygningsrådet i juni 2017, og lagt ut til høring.
  • Skiklubben har tilnærmet vetorett ved å avvise tilbudet om det ikke er i samsvar med klubbens ønsker.

 

– Ikke snakket nok

Frode Lerstein sitter for Frp i kommunestyret, og han støtter Asker Skiklubb.

– Hvis kommunens tanke var å skaffe skiklubben et erstatningsområde, har de bommet. De har ikke snakket nok med skiklubben, og tatt for mye hensyn til andre parter, sier Lerstein.

Men partikollega, og nestleder i bygningsrådet, Knut Auke var ikke enig.

– Jeg kommer til å gå for planen. Hvis kirken kan leve med støyen fra idrettsanlegget, kan vi det, sa Auke med klar adresse til Asker Skiklubbs protester.

Bygningsrådets møte var ferdig etter Budstikkas deadline. Les mer på Budstikka.no.