Doyén Asker er navnet på et boligprosjekt med om lag 150 leiligheter som ligger klart på tegnebrettet hos eiendomsutviklerne i Frost Utvikling og Oxer Eiendom.

Får de grønt lys fra kommunen, er det duket for et annerledes boligkonsept i Asker og Bærum.

LES OGSÅ: Prisen på Asker- og Bærum-boliger har økt med 1.710 kroner i døgnet

– En Doyén-bolig er en boform for aktive voksne, hvor man i tillegg til egen leilighet får tilgang til felles arealer og tjenester, slik som bibliotek, selskapslokaler og svømmebasseng. Vi tror det er et stort marked for er slikt botilbud i dette området, sier Oxer-sjef Erling Langeland og markedssjef Torgeir Løge i Frost Utvikling.

LES OGSÅ: Gammel redervilla blir til leiligheter

Herregårdsomgivelser

Doyén-boligene er planlagt på det 31 mål store området vest for Nedre Drengsrudvann, der eieren av Drengsrud gård tidligere planla en park.

Eiendommen er nå avsatt til boligbygging i kommuneplanen, og utbyggerne håper på et reguleringsvedtak i 2016.

Byggherre Oxer og Frost, som eier Doyén-konseptet, har sikret seg opsjon for kjøp av eiendommen av Ellen Drengsrud. Eieren av Drengsrud gård er også sterkt delaktig i utformingen av prosjektet, som er planlagt i klassisk arkitektur som skal harmonere med herregården og omgivelsene.

LES OGSÅ: – Helt greit å prissette etter markedet

Planlegger for 50+

Doyén-boligene henvender seg til beboere fra 50 år og oppover.

– Er det en «rikmannslandsby» dere legger opp til her?

Doyén-byen på Drengsrud

Om lag 150 leiligheter fra 50 til 150 kvadratmeter. Priser fra 3 til 15 millioner kroner.
Fordelt på 15 bygninger i mur og tre på 3–4 etasjer. 1–4 leiligheter på hvert plan
I tillegg et stort felleshus med servicepersonale for bl.a. resepsjon, bibliotek, gjestehybler, storstue/selskapslokaler med tilhørende storkjøkken, trimrom, hobbyrom og mulig innendørs 12,5 ­meters svømmebasseng i eget glasshus.
Store bilfrie fellesarealer, parkmessig anlagt.
Inn- og utkjøring via Drengsrudhagen i nord (øverst på illustrasjonen), all parkering under bakken – med heis opp til leilighetene.

– Nei, med boligstørrelser fra 50–150 kvadratmeter og priser fra 3–15 millioner finnes det noe for folk flest. Kvadratmeterprisen blir mellom 60.-70.000 i snitt, omtrent på nivå med Landsnes Hage.

LES OGSÅ: – Helt greit å prissette etter markedet

Frister nærmiljøet

– Hvem bygger dere for?

– Vi tror mange av kjøperne i dag er bosatt i nærområdene på Engelsrud, Vardåsen, Drengsrud, Borgen og rundt Asker sentrum. Det ser vi av de 200 interessentene som har henvendt seg til dette prosjektet allerede.

LES OGSÅ: Her kan du video se av E18-forslagene gjennom Asker

Flere av beboerne i Norges første Doyén på Eidsvoll beskriver boformen som et slags «hotell» med klare private grenser, der man bor og deler tjenester og opplevelser sammen.

– Det er et svar på en av vår tids store folkesykdommer, nemlig ensomhet – ikke bare blant enslige, men også den vanskelige tosomheten som oppstår når barna flytter ut og man sitter igjen alene, sier Langeland og Løge.

LES OGSÅ: Boligprisene vil fortsette å øke i 2016