Budstikkas Dag Otter Johansen skriver i kommentaren om mulig nytt idrettsanlegg på Drengsrud den 27. mars «.. Drengsrud – fem minutter unna Asker sentrum».

Dette er en sannhet med store modifikasjoner: Hvis du kjører fra sentrum, stemmer påstanden. Men husk at det er lagt opp til svært få parkeringsplasser i tilknytning til anlegget! Og noen er ti minutters gange unna.

Skal du gå fra Asker, er det 15–20 minutter til nedre del av idrettsparken. Sykkel noe raskere. Shuttlebuss har jeg ikke hørt snakk om fra kommunens side. Legg til at avstanden til de øverste banene er flere hundre meter – ti minutter ekstra å gå. Det er heller ikke tegnet inn toalettmuligheter i øvre del – hvor skal fotballspillere her gjøre nødvendige ærend? Løpe helt ned til klubbhuset i pausen?

Bakgrunn: Asker Skiklubb lokkes med et overskudd på nær en kvart milliard og et helt nytt idrettsanlegg for å flytte til Drengsrud

Vi er mange beboere på Drengsrud som frykter at våre lokalveier og gårdsplasser blir brukt som drop-off og parkering for foreldre som vil transportere poden nærmest mulig, være tilskuer eller trene selv.

Vi savner en bedre planlegging av transport, parkeringsløsninger og toalettanlegg i tilknytning til Drengsrud idrettspark. Uten dette vil det oppstå mye frustrasjon og konflikter mellom brukere av anleggene og beboerne i området.

Som det er planlagt nå, er Drengsrud er mye mer enn fem minutter unna sentrum!