Drapsofferets mor knust - de tiltalte nekter skyld

PREGET: Den drepte 31-åringens mor i Asker og Bærum tingrett med sin bistandsadvokat.

PREGET: Den drepte 31-åringens mor i Asker og Bærum tingrett med sin bistandsadvokat. Foto:

Avdødes mor brast i gråt og måtte forlate rettssalen da aktor beskrev drapet på hennes sønn (31). De to hovedtiltalte nekter straffskyld.

DEL

Tirsdag startet rettssaken mot syv tidligere medlemmer av MC-klubben Rock Machine, etter drapet på en 31 år gammel mann fra Asker.

To menn er tiltalt for selve drapshandlingen, men begge nekter skyld.

BAKGRUNN:

Avdødes mor: – Jeg er knust

Drapsofferets mor er tilstede i retten med sin bistandsadvokat. Hun var tydelig preget da aktor Carl Fredrik Fari leste opp tiltalebeslutningen. Da han kom inn på selve drapshandlingen, brast hun i gråt og måtte til slutt forlate rettssalen.

Moren var den første som forklarte seg for retten.

– Jeg kan ikke finne ord for det som har skjedd. Jeg er knust, sa moren i sin forklaring.

– Han (avdøde, red.anm.) er min sønn uansett. For meg var han en veldig snill gutt. Full av kjærlighet. Blid, tullete og morsom. Og han elsket meg. Han var ikke typen som havnet i krangler eller bråk, sa hun videre.

Moren sa at hun aldri hadde hørt at han var tilknyttet noe kriminelt miljø.

– Men han var litt hissig den siste tiden. Ikke med meg, men generelt, sa moren.

Aktor: – Mente ikke å drepe

Påtalemyndigheten mener de tiltalte ikke hadde til hensikt å drepe den norsk-iranske 31-åringen fra Blakstad, da de oppsøkte og angrep ham i hybelen, søndag 22. januar 2017.

– Det vil ikke bli anført at formålet var å ta livet av fornærmede. Voldsutøvelsen ble alvorligere enn de tiltalte hadde forestilt seg, sa aktor Carl Fredrik Fari i sitt innledningsforedrag.

Påtalemyndigheten mener bakgrunnen for drapet var en konflikt knyttet til et pengekrav fra MC-klubben Rock Machine.

LES OGSÅ: Dødskrangel om 2.000 euro

Hevder han ikke husker

Den drapstiltalte 29-åringen forklarte at han oppsøkte avdøde fordi han skal ha rettet grove trusler mot hans kone og barn.

– Da ble jeg ganske hissig.

Han hevdet videre at han knapt husket noe fra hendelsen som førte til at fornærmede ble drept.

– Jeg husker at jeg går opp til ytterdøren og banker på. I det han (fornærmede, red.anm.) åpner døren, slår han til meg med en treningsmanual. Etter det gikk jeg i bakken og husker ingenting, sa 29-åringen.

– Det neste jeg husker er at jeg våkner på hotellrommet og ser på nyhetene at der vi hadde vært, hadde det omkommet en person, uttalte han videre.

29-åringen fortalte at han deretter bestemte seg for å kontakte advokat og melde seg for politiet.

LES OGSÅ: Dette er MC-miljøet den drepte var i konflikt med

Nekter å snakke om "klubben"

Under forklaringen nektet han å besvare medaktor Jens Johannes Andenæs' spørsmål knyttet til MC-klubben. Han ville vite om det skyldtes en kodeks i miljøet, noe 29-åringen heller ikke ville svare på.

– Ting som har med klubben å gjøre trenger du ikke spørre om. Det får du ikke svar på, svarte han.

29-åringen fortalte at han vokste opp nord i landet, og at omsorgen hans ble overtatt av barnevernet da han var 10 år. Han bodde da på institusjoner.

– Et tøft liv, sier han selv.

Da han ble 19 år flyttet han sørover og gjenopptok kontakten med sin eldre bror (31), som også er tiltalt i straffesaken.

DE TILTALTE: Syv menn fra Østlandet står tiltalt etter drapet på Blakstad 22. januar 2017.

DE TILTALTE: Syv menn fra Østlandet står tiltalt etter drapet på Blakstad 22. januar 2017. Foto:

Nekter skyld

Tre av de øvrige er tiltalt for grov kroppsskade eller medvirkning til dette. Disse skal ha kjørt de to andre til drapsstedet, eller godkjent angrepet på 31-åringen.Heller ikke disse erkjente straffskyld.

En av de tiltalte - en 31-åring - erkjente straffskyld for å ha truet fornærmede tidligere på dagen, søndagen drapet skjedde.

Artikkeltags