Som Budstikka meldte tirsdag kveld, er Bærum én av fire kandidater til å bli norsk vertskapsby i sjakkforbundets VM-søknad.

LES OGSÅ: Bærum vil ha sjakk-VM til Bærum i 2020

En avgjørelse om hvilken norsk kommune som skal fronte søknaden er ventet innen april, når søknadsprosessen ovenfor det internasjonale sjakkforbundet starter. 

– De fire miljøene går nå videre i samtaler med Norges Sjakkforbund om hvordan de kan medvirke til å få tildelt og gjennomført sjakk-VM i sin kommune, og det er NSFs sentralstyre som avgjør hvem som blir endelig samarbeidspartner når VM-søknaden skal avlegges til verdenssjakkforbundet (FIDE), skriver sjakkforbundet i en pressemelding.

De melder også at det har vært avholdt "innledende diskusjoner om veien videre" med de interesserte.

LES OGSÅ: Bærum vil ha sjakk-VM til Bærum i 2020

Sterke konkurrenter

Magnus Carlsens tilhørighet til Bærum, og en oppvisningskamp mellom Magnus Carlsen og Hikaru Nakamura på Henie Onstad kunstsenter februar 2018, trekkes frem som øvrige styrker ved Bærum kommunes kandidatur. Stavanger har også fersk sjakkerfaring, ved å arrangere Norway Chess i flere år. Storturneringen har trukket verdenseliten til Stavangeri mai/juni hvert år siden 2013.

– Stavanger er riktig sted for sjakk-VM. Vi har lang erfaring med store, internasjonale arrangementer, og har det som trengs av fasiliteter og kompetanse. Jeg er sikker på at sjakk-VM i Stavanger i 2020 blir tidenes beste, med gode møter mellom mennesker på tvers av nasjonaliteter, alder og kjønn, sier Stavanger-ordfører Christine Sagen Helgø.

Trener i Kragerø

Magnus Carlsen har også tilhørighet til Kragerø, hvor han over flere år har samarbeidet med Kragerø Resort. Carlsen har arrangert flere treningsleire på feriestedet i forkant av store mesterskap, og under VM-kampen mot Viswanathan Anand i 2014 befant Carlsens medhjelpere seg i nettopp Kragerø.