– Dette er veldig viktig for oss. Det er en kjempeavtale som gir oss sårt tiltrengte penger og det er et samarbeid som vi ser veldig positivt på, sier styreleder i Bærum Sportsklubb, Magne Myrmo.

Onsdag ble det klart at det nye navnet på Sandvika stadion blir AJ Arena, oppkalt etter en kontormøbelselskapet AJ produkter. I fem år skal navnet til det internasjonale selskapet pryde stadionanlegget og etter hvert også stå i forskjellige terminlister.

– Vi er en nasjonal leverandør av kontormøbler og innredning til arbeidsplasser. 60 prosent av omsetningen vår er nettbasert, og vi ønsker ikke å være et fjernt nettselskap som ikke tar samfunnsansvar. Vi har vært bevisste på at vi skal sponse idrett. Vi trenger idrett og idretten trenger oss, sier Amund Tangen, daglig leder i AJ produkter.

Klubben er blant annet sponsor både i Lillestrøm, HamKam og Fredrikstad.

For Bærum Sportsklubb, som har hatt noen tunge år både sportslig og økonomisk, er avtalen gull verdt.

– Det kommer til å bli et viktig bidrag i det som har vært noen vanskelige år, sier Magne Myrmo og legger til:

– Det sikrer oss faste og gode inntekter som ikke bare er treningsavgifter og midler fra andre. Vi håper også at dette gjøre det lettere for oss å skaffe andre sponsorer, sier Myrmo.

Syvsifret beløp

Ingen av de to partene vil røpe den eksakte summen på avtalen som strekker seg over fem år, og der AJ Produkter har en opsjonsavtale på forlengelse. Men partene bekrefter at det er et syvsifret beløp, altså over millionen.

– Så lenge vi har det hyggelig å samarbeide, så har ikke vi noe endeperspektiv på det. Nå får Bærum en god slump med penger, slik at de sover godt om natten. Når begge parter er fornøyd, går det som regel bra, sier Tangen.

– Det har vært diskusjoner rundt det å flytte anlegget. Hva vil det betyr for dere?

– Det er i så fall politikk, og det blander ikke vi oss borti. Skulle det skje, blir vi i så fall med på flyttingen, sier Amund Tangen i AJ produkter.

Avtalen mellom de to partene vil føre til at et fast beløp overføres til klubben hvert år de neste fem årene.

– Dette er en av Norges mest eksponerte stadioner, rett ved siden av E18. Da jeg var her for noen år siden med ungene mine på en fotballkamp, lurte jeg på hvorfor ingen hadde tatt tak i denne diamanten her tidligere. Dette er på en måte hjertet i Oslo-Vest, sier Amund Tangen. Han bekrefter at de hadde blitt med som sponsor også om klubb en hadde rykket ned.

Bærums Sportsklubb sier at de også var på utkikk etter lokale sponsorer.

– Vi er alltid på utkikk etter sponsorer, men det er ikke alle som kan gå inn i en slik avtale. Med AJ var det full klaff på første forsøk. Vi ble ganske raskt enig, sier Dag Magne Vegel, som er markeds- og kommunikasjonsansvarlig i klubben.

Ikke spurt kommunen

Sandvika stadion, nå altså kalt AJ Arena, er kommunalt eid, men den driftes av Bærum Sportsklubb. Den byttet navn til Sandvika Stadion i 2010. Tidligere het den bare Kadettangen – "Kadda" på folkemunne. Den ble også arrangert OL-kamper i ishockey på banen i 1952.

– Vi har bruksretten, så det er vi som har kostnadene her nede. Får vi en diskusjon på det med navnet, så får vi ta en diskusjon på det. Jeg antar at kommunen er interessert i at vi får det til å gå rundt her nede. Da er vi nødt til å få selge litt av det vi har, sier Magne Myrmo.

Svein Finnanger, kommunalsjef i Bærum kommune, har ikke besvart Budstikkas henvendelse.